Philips


Philips omarmt Christmas Canal Parade

3 december, 2010

Lichtontwerper Rogier van der Heide realiseert spectaculair ontwerp Magere Brug tijdens Winter Magic Amsterdam

Amsterdam - Vrijdag 10 december zal het icoon van Amsterdam - De Magere Brug - in een spectaculair lichtontwerp worden gezet. Die dag opent Burgemeester Eberhard van der Laan, samen met enkele vertegenwoordigers van diverse religies in Amsterdam, het kerstevenement Winter Magic Amsterdam. Met het aansteken van de lichtjes op de Magere Brug staat Amsterdam drie weken lang in het teken van kerstfeest op de grachten. De opening van Winter Magic Amsterdam is mogelijk gemaakt door Philips. Lichtontwerper Rogier van der Heide is Chief Designer Officer van deze internationale onderneming en heeft een uniek ontwerp gerealiseerd voor de Magere Brug.

Van der Heide is internationaal bekend vanwege zijn lichtontwerpen waaronder: Galleria West in Seoul, Korea, het Science Museum in Londen en de Guangzhou TV toren in China. Recentelijk ontwierp hij het lichtplan voor TEDxAmsterdam 2010 in de stadsschouwburg, Amsterdam.

Rogier van der Heide: "Met LED lampen is het tegenwoordig mogelijk om te kiezen uit verschillende tinten wit licht en zo kun je eenvoudig accenten aangeven. We zijn aan de slag gegaan met het thema `winter' en hebben een serene interpretatie hiervan toegepast op de Magere brug. Het Winter Magic Amsterdam evenement is een uitgelezen mogelijkheid om het publiek te laten zien hoe je met behulp van LED licht een - in dit geval - feeëriek winters tafereel kunt creëren. "

Met het aansteken van de Magere Brug start de eerste editie van Winter Magic Amsterdam, dat plaatsvindt van 10 december tot en met 1 januari. Tijdens dit nieuwe evenement gaan er in de decembermaand een aantal kerstactiviteiten plaatsvinden op de gracht waaronder de Christmas Sing Along (18 december) eindigend op het Rembrandtplein en de Christmas Canal Parade (23 december) door de Prinsengracht. Op www.wintermagicamsterdam.com is meer informatie te vinden over deze evenementen en zijn ook kaarten te koop.

Activiteiten Winter Magic Amsterdam

Opening Winter Magic Amsterdam 10 december 2010 17.30 uur De Magere Brug, Amstel Singalong 18 december 2010 15.30 uur Vertrek diverse steigers Christmas Canal Parade 23 december 2010 18.30 uur Vertrek Open Havenfront Best Wishes Tour 1 januari 2011 17.00 uur Vertrek Open Havenfront Rendez-vouz op de Amstel Elke avond


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

i-PR Irene Frijters Telefoon: 0651813000 E-mail: irene@i-pr.nl

Liesbeth De Smedt Woordvoerder Philips Lighting Telefoon: 040 - 27 86 157 E-mail: liesbeth.de.smedt@philips.com
---

Over de Stichting Christmas Canal Parade

Wat in 2009 begon met een Christmas Canal Parade-pilot met 17 salon- en rondvaartboten, is dit jaar uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Henk-Jan Buchel van de Rederij der Nederlanden en Vincent Horbach (bedenker van de Parade) hebben in 2009 de Stichting Christmas Canal Parade opgericht. In 2010 heeft reder Felix Guttmann, Amsterdams Ondernemer van het Jaar 2010, het bestuur versterkt. Vanuit de missie dat Winter Magic Amsterdam in gezamenlijkheid met meerdere partijen tot een succes zou kunnen worden gebracht heeft de Stichting zich de afgelopen maanden van steun verzekerd door o.a. de Gemeente Amsterdam, Philips, I Amsterdam, de diamantairs, de hotels, de gezamenlijke rederijen, de Kamer van Koophandel, RAI en vele anderen.
---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbod op het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 118.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.