Ingezonden persbericht


Persbericht: 2 november 2010

Kareem Raïhani presenteert zijn debuut album - Hi Tech Roots

"Electronic & Acoustic, Ancient & Future, Tribal & Urban, Hitech & Roots"

DJ-Producer Kareem Raïhani heeft na een intensief productieproces de laatste hand gelegd aan zijn debuutalbum "Hi Tech Roots". Op het album werkte hij samen met topmuzikanten uit het Europese circuit. Hiermee is Kareem de eerste Nederlandse DJ die een compleet artiesten album heeft geproduceerd binnen het wereldmuziek genre.

Kareem is opgegroeid tussen twee culturen.
Geboren in Marokko en getogen in Nederland heeft Kareem al op jonge leeftijd te maken gekregen met flinke culuurverschillen. Dit heeft hij in zijn carriëre altijd meegedragen en in zijn voordeel gebruikt. Kareem wordt daarom door velen gezien als iemand die werelden kan verenigen. Zowel muzikaal, waar hij moeiteloos switcht tussen genres als wereldmuziek, house en dub alswel tijdens zijn optredens waar hij op veel verschillende plekken altijd de dansvloer in vuur en vlam zet.

Het Hi Tech Roots album komt voort uit een brede benadering tot muziekstijlen en samenwerkingen met bekende en zeer talentvolle muzikanten uit verschillende culturen. Kareem Raïhani werkte op het album samen met artiesten als Mola Sylla (Senegal), Praful (Duitsland/India/Brasil), Amanat Ali Kawa (India), M'Dub (Frankrijk), Booguy (Congo), Avi Adir (Israël), Shanti Devi (India/NL) & Jimmy Rage (Jamaica) . Deze verscheidenheid van artiesten komt tot uiting in het geluid van de cd, een combinatie van beats, sounds en melodieen, waar de echo van exotische werelddelen doorheen klinkt.

De releasedatum van de schijf staat op 10 december. De cd wordt dan officieel gelanceerd op de Hi Tech Roots Release Party in het Amsterdamse Muiderpoort theater. Nachtburgermeester Isis zal hier het album officieel uitreiken.

www.myspace.com/kareemraihani

Niet bestemd voor publiclatie: