IKON

P E R S B E R I C H T Zendtijd voor Kerken

NATIONALE SYNODE LIVE TE VOLGEN VIA INTERNET EN SPIRIT24

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 december vindt de Nationale Synode plaats in de Gorte Kerk in Dordrecht. Deze bijeenkomst brengt christenen uit alle kerken en geloofsgemeenschappen bijeen om samen op zoek te gaan naar wat hen bindt. Tijdens deze bijzondere synode kunnen christenen uit alle denominaties samen eenheid ervaren in de openings- en slotbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomsten zullen een aantal vertegenwoordigers van verschillende kerkgenoostchappen het woord voeren.

Het belangrijkste doel van de Nationale Synode is om als kerken en geloofsgemeenschappen, gezamenlijk op zoek te gaan naar overeenkomsten. Bert de Jong, projectleider van de Nationale Synode: "Na alle jaren waarin we ons vooral hebben gefocust op de verschillen, is het nu tijd om te kijken naar wat ons samenbindt. We willen niet de verschillen benadrukken, maar juist kijken hoe we elkaar als kerken kunnen vinden en vasthouden. Tijdens de synode ontmoeten mensen en kerken elkaar rondom het evangelie.

De grote openingsbijeenkomst op vrijdag 10 december en de de sluitingsbijeenkomst op zaterdag 11 december zijn via een live-internet stream rechtstreeks te volgen via de website van Zendtijd voor Kerken. Daarnaast zijn de bijeenkomsten te zien op het digitale themakanaal Spirit 24.

De uitzendingen zijn:

* Vrijdag 10 december vanaf 13.00 uur.

* Zaterdag 11 december vanaf 13.30 uur.

www.zvk.nl
www.spirit24.nl
www.nationalesynode.nl