Gemeente Tilburg

Nummer
2010356BD
Datum
29 november 2010

Gratis fittest voor inwoners van 65 - 75 jaar
10 december in Euroscoop Tilburg

De gemeente biedt alle inwoners van 65 tot en met 75 jaar een gratis fittest aan op 10 december in bioscoop Euroscoop. Alle inwoners in deze leeftijdscategorie ontvangen een persoonlijke uitnodiging via de post. Door de fittest kunnen inwoners een goed beeld krijgen over hun fysieke gezondheid. De uitkomst van de fittest kan mensen stimuleren om meer te gaan sporten en helpen bij het kiezen van een beweegactiviteit. Medewerkers van de afdeling Sportontwikkeling laten deelnemers geheel vrijblijvend zien welke activiteiten er in de wijken plaatsvinden.
Inhoud gratis fittest
De test bestaat uit 10 onderdelen: een vragenlijst, bloeddruktest, lengte- en gewichtmeting, vetpercentagemeting, longfunctietest, oog- en handcoördinatietest, knijpkrachttest, zit- en reiktest, schouderlenigheidtest en een uithoudingstest. Er is ook een arts aanwezig. De totale test duurt 1,5 uur. Aan het einde van de test krijgen deelnemers een rapport met de resultaten en adviezen.
Ouderen in beweging
Bewegen is belangrijk! Zeker als men ouder wordt. Het houdt mensen langer fit en zelfredzaam. Botten en spieren blijven sterk en de conditie blijft op pijl. Regelmatig bewegen is gezond en voorkomt een hoop chronische aandoeningen. De afdeling Sportontwikkeling organiseert samen met diverse organisaties in heel Tilburg verschillende activiteiten voor mensen vanaf 55 jaar.
Dit persbericht beschrijft activiteiten die horen bij de uitvoering van eerder vastgesteld beleid.