Gemeente Delft

Delftse scholieren gaan SIDDER'en

Bovenbouwleerlingen van de vwo- en havo-afdelingen van het Christelijk Lyceum Delft en het Stanislas College nemen op vrijdag 10 december aanstaande deel aan SIDDER 2010. In deze Scholieren In De DelftsE Raad kruipen de jongeren een middag in de huid van de Delftse raadsleden.

SIDDER 2010 wordt voor het derde achtereenvolgende jaar georganiseerd door STIP en de raadsgriffie. De leerlingen spelen op 10 december in de Delftse raadszaal, van 13.00 tot 16.00 uur een raadsvergadering na, waarin alles volgens de regels van de 'echte' gemeenteraad verloopt.

Op de agenda staan twee heikele onderwerpen: het sluiten van alle coffeeshops in Delft om zo de overlast terug te dringen en het onmiddellijk stoppen van de bouw van de spoortunnel nadat enkele woningen zijn ingestort.

De afgelopen maanden hebben de leerlingen zich op school en via gesprekken met raadsleden op deze agendapunten kunnen voorbereiden. Tijdens de raadsvergadering moeten de leerlingen zo goed mogelijk de standpunten verkondigen van de fractie die ze vertegenwoordigen.

De leerling die zich volgens de onafhankelijke driekoppige jury van raadsleden tijdens SIDDER 2010 als beste raadslid ontpopt, win voor zijn of haar school de SIDDER-bokaal plus een bedrag voor een goed doel van de school.


Noot voor redacties


(

Gemeente Delft