Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Dernière 'Out of Context-for Pina' van ALAIN PLATEL / LES BALLETS C. DE LA B.

in Duitsland uitgeroepen tot dansvoorstelling van het jaar, in Nederland genomineerd

Eerder dit jaar werd 'Out of Context-for Pina' in Duitsland uitgeroepen tot beste dansvoorstelling van het jaar. Niet alleen internationaal maar ook in eigen land werd de voorstelling laaiend enthousiast onthaald. Na een goed onthaalde tournee op het Amerikaanse continent, komt 'Out of Context-for Pina' terug naar Europa. 'Out of Context-for Pina' staat op vrijdag 10 december in de schouwburg en dat is meteen de laatste keer dat deze fantastische voorstelling in België speelt.

Dansrecensent Michael Crabb op de Canadese CBC-radio: "Out of Context ­ for Pina is not just for dance audiences. It's for anyone who appreciates the power of live theatre ... and I should add, outstanding performances, because every member of the cast of this show is a knockout.”

In Out Of Context zoekt regisseur Alain Platel verder naar een bewegingstaal die verbonden is met het onbewuste, het willekeurige, het ongecontroleerde. Het bewegingsmateriaal bestrijkt het hele gamma van dyskinesie en dystonie, of in mensentaal: van spasmen, stuipen, tics. Van de kleinste bewegingen met de mond, klappen met de tanden, uitsteken van de tong, met de ogen knipperen, fronsen, over grimassen, bewegingen met de vingers alsof iemand denkbeeldig piano speelt, korte rukjes met de ledematen, romp, bekken of hoofd en schokkerige bewegingen van buik en middenrif tot dronkemansgang, omvallen, en een uitgelezen selectie 'silly walks'. Kleine tics en grote uithalen wisselen vliegensvlug af. Rusteloos en nerveus.

> vrijdag 10 december om 20.15 uur in de schouwburg - http://www.warande.be/activiteit/alain-platel-les-ballets-c-de-la-b meer foto's (© Chris vander Burght) vind je hier: http://www.lesballetscdela.be/#/nl/projects/productions/out-of-context-for-pina/introduction/media/i_3_521/