Ingezonden persbericht


Rudeboy met surfband The Phantom Four in Podium Asteriks

Er staat een wel heel bijzondere samenwerking bij Podium Asteriks in de Blokhuispoort op vrijdag 10 december: exotische surfband The Phantom Four slaat de handen ineen met gedreven zanger/rapper Rudeboy, onder meer bekend van de Urban Dance Squad. Ter aankondiging van het in januari te verschijnen debuutalbum van deze formatie zal dit najaar een tryout tour worden gedaan, waar deze avond in Podium Asteriks onderdeel van is. De aanvang is 20.00 uur, de entree 5 euro. Kaarten zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden.

Met surfband The Treble Spankers veroverde Phantom Frank eind jaren negentig Nederland. Sinds 2005 staat hij met zijn nieuwe formatie The Phantom Four op vele podia en festivals. Voorprogramma's van artiesten als Dick Dale, Fun Lovin' Criminals, G. Love & Special Sauce en optredens op Lowlands, Paaspop en De Zwarte Cross bezorgden de band al snel een reputatie als de beste surfband van de lage landen. Ook over de grenzen timmert de band aan de weg met twee tours door Spanje en optredens in België, Duitsland en de UK.

Nu bundelt The Phantom Four de krachten met The Arguido, wellicht beter bekend als Rudeboy. Hij begon als vocalist van de Urban Dance Squad, met wie hij twee Edisons en een Popprijs in de wacht sleepte. Volgens Oor maakte Urban Dance Squad het "beste Nederlandse popalbum aller tijden". Daarnaast traden ze ook nog op met bands als U2, Beastie Boys, Soundgarden, George Clinton en The Red Hot Chili Peppers. De combinatie van deze twee uiteenlopende, maar zeker door de wol geverfde muzikanten leverde al de voorspelling 'festivalsensatie van 2011' op door 3VOOR12. Tel daarbij op dat ook punkcovers zoals Teenage Kicks van The Undertones niet worden geschuwd door dit vijftal, en dit kan niet anders dan een unieke avond van extremen worden.

Podium Asteriks is een Leeuwarder podiuminitiatief dat zich richt op aanstormend talent. Het biedt wekelijks plek aan getalenteerde bands en acts uit Friesland en omgeving en vult deze optredens aan met aansprekende acts uit binnen- en buitenland.

Wie: The Phantom Four & The Arguido
Wat: Podium Asteriks?
Waar: Blokhuispoort, Blokhuisplein 40, 8911 LJ, Leeuwarden Wanneer: vrijdag 10 december, 20.00 uur?
Entree: 5 euro, voorverkoop bij King Kong Records, Voorstreek 11, Leeuwarden