Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Live Borstoperaties met interactief en internationaal karakter

Amsterdam, op vrijdag 10 december vinden er bijzondere live borstoperaties plaats in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis (SLAZ). Dit is het enige 'live surgery' congres van Nederland, waarvoor de beste plastisch chirurgen uit diverse landen naar Amsterdam komen. Op 3 operatiekamers staan buitenlandse plastisch chirurgen deze dag te opereren met een life verbinding naar de zaal met televisieschermen, zodat er vragen gesteld kunnen worden over de bijzondere operatietechnieken die worden toegepast.

Het congres wordt dit jaar voor de 4e keer georganiseerd door de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie. Plastisch chirurg Gijs van Selms uit het SLAZ is voorzitter van het organisatiecomité. Voorgaande jaren werden de nieuwste technieken over lipofilling, hoofd/hals en hoofd/oren uitvoerig besproken. Dit jaar is het onderwerp van het congres Borsten. Er worden verschillende operaties uitgevoerd: een borstvergroting, een borstlift, een borstlift met prothese inbreng en tubereuze borsten. Het opereren van tubereuze borsten (tubevormig) is een moeilijke operatie. Dr. Del Yerro uit Madrid staat zeer goed bekend als plastisch chirurg op dit gebied.

Professor Berend van der Lei praat deze dag aan elkaar. Hij is de eerste hoogleraar esthetische plastische chirurgie in Nederland. Op zaterdag lichten de plastisch chirurgen hun operatietechnieken toe tijdens het congres dat plaatsvindt in het Hilton Hotel Amsterdam.

Noot voor de redactie (