Imtech NV

Imtech realiseert `groene' datacenters voor BT in Nederland en Duitsland

10 december 2010

Gouda - Imtech N.V. (technische dienstverlening in Europa) maakt bekend dat het voor BT de technische infrastructuur voor `groene' datacenters van BT in Nederland en BT in Duitsland zal verzorgen. Imtech levert een totaaloplossing op basis van Design, Build & Maintain. Er wordt een CO2-reductie tot stand gebracht van 40%.

René van der Bruggen, CEO Imtech: `Sterk toegenomen bandbreedte van informatiestromen, toenemende intensiteit van het dataverkeer en gewenste performance- en securityverbetering maken dat telecom- en ICT-providers investeren in het verbeteren en uitbreiden van de datacapaciteit. Tegelijkertijd nemen de milieu-eisen aanzienlijk toe. Datacenters, die per definitie veel energie vragen, moeten als gevolg hiervan zo `groen' mogelijk worden uitgevoerd. Imtech biedt totaaloplossingen voor `groene' datacentertechnologie. De order vormt het bewijs dat Imtech zich tot één van de sterkste technische speler in de snel groeiende markt van `groene' datacenters in Europa ontwikkelt.'

Imtech-totaaloplossing voor datacenters
Om de klanten van BT te voorzien van de beste en meest duurzame IT- en telecommunicatiediensten staan in de nieuwe datacenters `cloud-based computing' (delen van computerinfrastructuur), hightech network IT-diensten op basis van virtualisatie (optimaliseren van datagebruik en -opslag) en een zeer energie-efficiënte `groene' ICT-infrastructuur centraal. Voor klanten van BT faciliteert dit kostenbesparingen, performance- en efficiëntieverbetering met een hoog niveau aan security en IT-beveiliging. Tegelijkertijd wordt het duurzaamheidsniveau aanzienlijk vergroot. Imtech garandeert een optimaal energiezuinig datacenter met een lage CO2-uitstoot van schadelijke broeikasgassen. Imtech levert hiervoor het basisontwerp voor zowel het gebouw als de technologie, de detailengineering, evenals de implementatie van alle modulair opgebouwde technische oplossingen. Tevens worden de datacenters voor een periode van tien jaar door Imtech onderhouden. De datacenters zullen in de loop van 2011 operationeel zijn.

`Groene' technologie
BT heeft Imtech gevraagd het ontwerp, de realisatie, het management (beheer) van en het dagelijkse onderhoud aan deze nieuwe datacentercapaciteit op zich te nemen. De nieuwe datavoorzieningen zijn één van de eerste die voldoen aan de normen van de EU 'Code of Conduct', die richtlijnen geeft voor energiebeheer in datacenters. Om dit mogelijk te maken zullen de datacenters voorzien zijn van een extreem efficiënte energievoorziening, een state-of-the-art energiemanagementsysteem en geavanceerde koeling, evenals geïntegreerde elektrotechnische en werktuigbouwkundige oplossingen. Het doel is te komen tot een Energie Efficiëntie Usage (EUE) norm die lager is dan in de aanbevolen richtlijnen staat vermeld. Dit resulteert in een zeer kleine footprint in termen van CO2 en andere schadelijke broeikasgassen.