Dienstenbond CNV

Nieuws

9 december 2010

Landgraaf informeert CNV Dienstenbond over uw problemen met salarisuitbetaling

De laatste weken hebben CNV-leden bij Landgraaf zich gemeld bij ons met problemen, die Landgraaf momenteel heeft met het uitbetalen van uw salaris. Een droevige situatie, zo vlak voor de kerst. CNV Dienstenbond wilde uitleg hierover en weten of er uitzicht is op een snelle oplossing. In een openhartig en goed gesprek met uw werkgever, kregen we te horen dat al het mogelijke gedaan wordt om te komen tot een snelle oplossing. CNV Dienstenbond is daar blij mee. Maar we gaan uiteindelijk voor verbeteringen voor Landgraaf op de lange termijn.

Salarisuitbetalingen
Jullie werkgever heeft ons toegezegd dat op donderdag 9 of vrijdag 10 december alle salarissen voor november (inclusief de spaarlonen) worden voldaan. De nog achterstallige salarissen van oktober zijn als het goed is op 8 december volledig overgemaakt. Landgraaf zal al het mogelijke doen om de salarissen over december 2010 tijdig te betalen en daar tijdig met ons over communiceren.

Betrokken werkgever, maar afspraken nakomen is belangrijk Uw werkgever toonde zich in het gesprek betrokken bij de situatie voor u als medewerkers van Landraaf. Hij heeft ons ervan overtuigd, dat hij er alles aan zal doen om de problemen met uw salaris tot het verleden te laten behoren. Dat neemt niet weg, dat wij als vakbonden een zware verantwoordelijkheid naar u toe hebben, om erop toe te zien, dat de problemen met salarisuitbetaling voor eind december ook daadwerkelijk opgelost zijn. Wij houden dan ook de situatie scherp in de gaten. Mochten er alsnog problemen ontstaan--dit of volgend jaar--dan horen we dit van u graag zo snel mogelijk. De situatie moet namelijk in 2011 weer normaliseren. Wij willen verbeteringen zien, uiteindelijk voor de lange termijn.

Langere termijnproblemen
In het gesprek zijn ook de lange termijnproblemen bij Landgraaf besproken. Er wordt hard gewerkt aan een verbetering van de financiële positie. Een aantal verliesgevende vestigingen zijn gesloten de afgelopen jaren. En hoewel er geen plannen zijn voor het sluiten van veel filialen, is nog niet te voorzien hoe het bedrijf zich gaat ontwikkelen de komende jaren.

Communicatie met personeel
Wij hebben uw werkgever gevraagd om aandacht te besteden aan de communicatie met het personeel, zodat u weet wat er speelt. Een mogelijkheid is ook om als personeel een ondernemingsraad op te richten, waarin meegepraat kan worden over de ontwikkelingen in het bedrijf. Dit is volgens het CNV een kans voor jullie werkgever om gebruik te maken van jullie kennis en ervaring en om jullie goed te informeren over wat er speelt. Het zal heel mooi zijn als we daar in de loop van 2011--samen met uw werkgever--een stap in kunnen zetten. Wij houden u op de hoogte!

Vragen/opmerkingen
Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze info? Neem dan contact met ons op via je regiokantoor, of met uw bestuurder Michiel Wallaard. Hij is bereikbaar per telefoon, 035-6460580, of per email, m.wallaard@remove-this.cnvdibo.nl