Ingezonden persbericht

Ohpen neemt levensverzekeraar en vermogensbeheerder Robein over Bedrijven werken samen aan innovatief pensioenproduct

Amsterdam & Den Haag, 10 december 2010 - Beleggingsinstelling Ohpen neemt de Haagse levensverzekeraar en vermogensbeheerder Robein over*. Met deze bundeling van krachten willen beide bedrijven een vernieuwing in pensioenland realiseren, door werkgevers en werknemers zelf aan het stuur te zetten van hun pensioen(regeling). "Gezamenlijk gaan wij een vernieuwend pensioenproduct aanbieden dat de pensioenmarkt gaat openbreken," aldus Michel Vrolijk, directeur van Ohpen.

Door de overname is de combinatie Ohpen en Robein goed voor ruim 25.000 klanten en 800 miljoen euro aan beheerd vermogen. Beide afzonderlijke labels blijven bestaan met ieder hun bestaand productaanbod en blijven gevestigd op de huidige locaties Amsterdam en Den Haag. Daarnaast betreedt de combinatie de pensioenmarkt met een gezamenlijk innovatief pensioenproduct, dat zich in eerste instantie vooral richt op MKB-bedrijven met 50 tot 500 werknemers. "Door de samenwerking wordt het bedrijf in termen van aanbod, dienstverlening en financiële soliditeit een van de sterkste verzekeraars en beleggingsinstellingen van Nederland," aldus Vrolijk.

Dus Fabius, algemeen directeur van Robein: "Aan de basis van deze overname staat een bundeling van competenties en gedeelde kernwaarden, zoals transparantie, lage kosten, kwaliteit en klantgerichtheid. Voor veel financiële instellingen zijn dit nieuwe thema's, maar voor Ohpen en Robein zijn dit de basisbeginselen van onze bedrijfsvoering en onderdeel van ons DNA."

Belang klant komt centraal te staan
Het belang van diegene die straks met pensioen gaat, de werknemer, staat in veel pensioenregelingen niet centraal. Met het gezamenlijke nieuwe pensioenproduct van Ohpen en Robein komt de werknemer meer aan het stuur van zijn eigen pensioen te zitten. "Zeker in deze onzekere markt is er een sterke behoefte om zelf online inzicht te hebben en keuzes te maken," stelt Fabius. In veel gevallen is bij werknemers, werkgevers en pensioenuitvoerders niet bekend wat de werkelijke kosten zijn van een pensioen. En dat terwijl zowel werkgevers als werknemers steeds meer premie moeten betalen en de gemiddelde Nederlander de verwachting over de hoogte van zijn pensioen snel ziet teruglopen. "Een belangrijke oorzaak hiervan is dat bestaande pensioenaanbieders kampen met oude regelingen en verouderde processen en systemen, die de huidige ontwikkelingen van transparantie, individualisering en flexibiliteit volstrekt niet aankunnen," aldus Vrolijk.

Het nieuwe pensioenproduct dat Ohpen en Robein samen ontwikkelen, speelt wel in op die behoefte. Er blijft meer pensioen over door lagere tarieven, waarbij werknemers en werkgevers online en realtime inzicht hebben in hun pensioenopbouw en hierbij terzijde worden gestaan door specialisten. Volgens Vrolijk komt dit tegemoet aan de ontevredenheid onder werkgevers en werknemers over de dienstverlening van hun pensioenuitvoerder. "De combinatie Ohpen en Robein gaat zich in de pensioenmarkt inzetten voor datgene waar het om draait: zorgeloos genieten van de oude dag."


*Overname geschiedt op voorwaarde van goedkeuring door De Nederlandsche Bank en advies van de Ondernemingsraad.

Noot voor de redactie (