Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schiedam, 10 december 2010

Schiedammer winnaar Week van het Pinnen

Feestelijke overhandiging door Richard Krajicek

André Smolders uit Schiedam is een van de 33 trotse winnaars van de Week van het Pinnen. Uit handen van Richard Krajicek, voormalig toptennisser en ambassadeur van ABN AMRO, ontving hij gister een cheque ter waarde van 250,00 EUR. De Week van het Pinnen vond plaats van 1 tot en met 7 november en heeft als doel het pinnen te stimuleren. Het is makkelijker en veiliger dan betalen met contant geld. Smolders won door simpelweg een pintransactie te doen.

Smolders: "Ik kreeg een brief van het hoofdkantoor met de mededeling dat ik een prijs had gewonnen. Die brief zag er betrouwbaar uit, dus ik geloofde het meteen. Reisleider zijn is geen vetpot. Daarom was ik blij verrast, want ik kan het geld goed gebruiken. Voor mijn volgende skireis naar Oostenrijk heb ik echt wat nieuwe uitrusting nodig." André pint ook af en toe in het buitenland. Om contanten uit de muur te halen, maar ook om benzine en tolgelden af te rekenen.

Gijs Schreuder, Directeur Betalen Particulieren ABN AMRO, greep de gelegenheid aan om tijdens de uitreiking de genodigden voor te lichten over het nieuwe pinnen.

Het nieuwe pinnen
Vanaf 1 januari 2012 verandert de manier van pinnen. Heel Nederland betaalt dan uitsluitend elektronisch via de chip op de betaalpas in plaats van via de magneetstrip. Het nieuwe pinnen maakt betalen veiliger, omdat de EMV chip moeilijker te kopiëren is. Het is vooral de bank die ervoor zorgt dat klanten zorgeloos kunnen omschakelen. Alle klanten van ABN AMRO hebben inmiddels een EMV geschikte betaalpas. Maar ook ondernemers die met een pinautomaat werken, moeten zich voorbereiden op 'het nieuwe pinnen'. Betaalcontracten en bankautomaten moeten worden aangepast. Meer informatie is te vinden op www.abnamro.nl en www.hetnieuwepinnen.nl.

Noot voor de redactie,