Ingezonden persbericht


MaastrichtMap.nl: nieuwe mobiele applicatie voor bezoekers binnenstad

Eerste resultaat van samenwerking Zicht op Maastricht en VVV Maastricht

Maastricht is een mobiele presentatie-applicatie rijker! Dankzij een nieuwe samenwerking van Zicht op Maastricht en VVV Maastricht kunnen bezoekers zich vanaf vandaag met hun mobieltje goed en gemakkelijk oriënteren in de binnenstad. Via www.maastrichtmap.nl vinden ze historische én toeristische informatie met behulp van gps. De partners zijn van mening dat door deze combinatie méérwaarde geboden wordt, zowel voor de bezoekers van Maastricht als ook voor de stad en haar culturele instellingen en ondernemers. Deze mobiele applicatie is het eerste resultaat van een samenwerking tussen twee partijen die elkaar langdurig en intensief wensen te versterken. Op korte termijn zullen meer concrete resultaten van samenwerkingsprojecten zichtbaar worden, onder meer een integratie van informatie op de websites van beide organisaties.

Samenwerking Zicht op Maastricht (ZoM) en VVV Maastricht Ondanks de niet aflatende bezoekersaantallen die in het Dinghuis jaarlijks wordt verwerkt, is het vandaag de dag onontbeerlijk om informatie digitaal ter beschikking te stellen. Zowel ZoM als VVV Maastricht onderhouden daartoe een website. De sterke vlucht die mobiel internet de afgelopen periode genomen heeft en nog verder zal doormaken, hebben ZoM en VVV Maastricht doen besluiten de handen ineen te slaan voor de ontwikkeling van een mobiele applicatie. Met een toegankelijke presentatie-combinatie van historische én toeristische informatie, wordt de kwaliteit van dienstverlening aan bezoekers van de binnenstad sterk verbeterd. Zowel historische informatie uit Zicht op Maastricht, als praktische informatie over shoppen, horeca, hotels en parkeergarages kan ter plekke worden opgeroepen. Het is niet toevallig dat dit nieuwe samenwerkingsverband www.maastrichtmap.nl juist nu wordt gelanceerd. De verwachtte bezoekersstroom van de maand december biedt een uitgelezen kans om bezoekers te attenderen op de historische schatten van de stad Maastricht en op de tentoonstelling 'House of Wonders' in de Hoofdwacht op het Vrijthof. Tegelijkertijd is er de mogelijkheid om de Magisch lichtroute te promoten en daarmee de spreiding van bezoekersstromen door de binnenstad stimuleren. Op korte termijn zal er ook een integratie van informatie plaatsvinden op de reguliere sites van ZoM en VVV Maastricht.

Zicht op Maastricht
Zicht op Maastricht is de culturele biografie van Limburg. Verhalen vertellen hoe de stad werd als ze is. Grote verhalen als die uit de schoolboeken. Maar ook een zee aan verhalen van de bewoners zelf: herinneringen. En er zijn foto's, die vertellen meer dan duizend woorden... Zicht op Maastricht is de manier waarop de stad Maastricht en haar erfgoedinstellingen sinds enkele jaren omgaan met haar geschiedenis. Startpunt is de actuele betekenis van oude en jonge plekken, gebouwen, voorwerpen en gebeurtenissen. Die vertellen elk hun eigen verhaal. Al die verhalen samen vertellen de geschiedenis van de stad en haar inwoners. Via tijdlijnen, plattegronden en thema's worden verbanden gelegd, oorzaken en gevolgen getoond. Zicht op Maastricht is ontwikkeld door de gemeente Maastricht. Sinds 2010 heeft de BV Limburg de dagelijkse projectleiding over het project overgenomen. Tegelijkertijd met MaastrichtMap.nl wordt ook een vernieuwde homepage van Zicht op Maastricht gelanceerd.

Ingezonden persbericht