LANDBOUWKREDIET DIRECT: CLIëNT VERKIEST E-ID OM REKENINGEN TE OPENEN

10/12/2010 10:00

LANDBOUWKREDIET

'Bankieren zonder papieren' unicum in Belgisch banklandschap

Sinds de lancering van Landbouwkrediet Direct hebben de meeste nieuwe cliënten voor hun elektronische identiteitskaart (e-ID) gekozen om online een rekening te openen. Alleen bij Landbouwkrediet kan iedereen volledig elektronisch (dus zonder bezoek aan een kantoor of het nasturen van papieren) cliënt worden van de bank en online een rekening openen of een belegging onderschrijven.

Op 2 november ging Landbouwkrediet van start met zijn online-verkoopkanaal: Landbouwkrediet Direct. Via deze weg biedt de bank een online-zichtrekening en twee online-boekjes aan. Ook intekenen op maatschappelijke aandelen van de bank en op het nieuwe bevekcompartiment CRELAN FUND EconoFuture is mogelijk.

Bankieren zonder papieren

Online cliënt worden bij Landbouwkrediet kan in 4 muisklikken vanaf de site www.landbouwkredietdirect.be. Eenmaal alle persoonlijke gegevens ingevuld zijn kan de cliënt bevestigen via de elektronische identiteitskaart. In tegenstelling tot andere Belgische banken hoeft de cliënt bij Landbouwkrediet dus geen documenten af te printen en op te sturen. Het volledige proces kan elektronisch worden afgehandeld. Maar de klassieke formule blijft mogelijk voor cliënten die nog niet beschikken over een kaartlezer. Zij kunnen de noodzakelijke documenten afdrukken, ondertekenen en nasturen.

Efficiënt en veilig

De online-procedure en het gebruik van de kaartlezer zijn 100% veilig. Rik Duyck, Bestuurder-Directeur van Landbouwkrediet, licht toe: "Het nieuwe online-kanaal is efficiënt en veilig. Landbouwkrediet is de allereerste bank die de mogelijkheid biedt om te "bankieren zonder papieren". Dit wil zeggen dat de hele aanvraag om cliënt te worden nu van thuis uit te regelen is. Daarmee bereiken we als bank een publiek dat we tot nu toe weinig bediend hadden: de stedelijke bevolking en mensen die niet onmiddellijk in de buurt van een Landbouwkrediet-agentschap wonen."

Vertrouwd

De eerste cijfers bewijzen dat het cliënteel reeds goed vertrouwd is met deze procedure. Rik Duyck: "Uit onze cijfers blijkt dat 60% van het cliënteel de procedure volledig online afwerkt door middel van de e-ID en kaartlezer. Landbouwkrediet Direct speelt dus duidelijk in op de vraag naar minder administratie bij de modale cliënt."

Online-campagne

Vanaf deze week loopt op verschillende nieuws- en andere sites de eerste publiciteitscampagne voor Landbouwkrediet Direct. Rik Duyck: "Landbouwkrediet is een veilige en solide bank. De online-campagne vertrekt dus vanuit deze premisse: Gevaarlijk leven, oké- maar niet bij het kiezen van mijn (online)bank."

------------------------------------------------------------

OVER DE GROEP LANDBOUWKREDIET

De Groep Landbouwkrediet is samengesteld uit vier entiteiten die volledig complementair zijn: de coöperatieve bank Landbouwkrediet en haar drie dochters, Landbouwkrediet Verzekeringen, de nichebank Europabank en de onlinebank Keytrade Bank.

Landbouwkrediet is een solide bank die een ruim aanbod aan bancaire en verzekeringsproducten en -diensten aanbiedt.

De Groep Landbouwkrediet kan rekenen op de inzet van twee sterke aandeelhouders, de Belgische coöperatieve Kassen, Lanbokas en Agricaisse (50%), en het Franse Crédit Agricole, meer in het bijzonder de Regionale Kassen Crédit Agricole Nord de France en Crédit Agricole Nord Est (50%), die Landbouwkrediet steunen in de realisatie van zijn ambities.

Landbouwkrediet onderscheidt zich als coöperatieve bank van de grootbanken door haar "andere", persoonlijke aanpak. Samen met haar dochters heeft de bank goed stand gehouden in de crisis, en dit dankzij het voorzichtig en transparant beleid van de Groep Landbouwkrediet.

Groep Landbouwkrediet =

1.830 medewerkers, 300 agentschappen, 570.000 klanten, 139.000 coöperatoren.

www.landbouwkrediet.be

Perscontact:

Isabelle D'haeninck, Verantwoordelijke Institutionele en Interne Communicatie

Groep Landbouwkrediet, Sylvain Dupuislaan 251, 1070 Brussel

Tel. + 32 (0) 2 558 72 75 of + 32 (0) 558 73 81

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel