Ingezonden persbericht



---



PERSBERICHT

Horst, 10 december 2010

Succesvolle workshop spruiten voor groentespecialisten

Kort geleden werd er in het kader van Green Balls of Fire nog helderheid verschaft rondom de fabeltjes over vorst en spruiten. Dinsdag waren groentespecialisten en ambulante handelaren aan de beurt om hun kennis bij te spijkeren en inspiratie op te doen tijdens een spruitenworkshop in Zeewolde. Het bleek een zeer succesvolle dag te zijn.

De workshop werd georganiseerd door Aceera in samenwerking met SVO (Stichting Vers Onderwijs) in opdracht van LTO Vollegrondsgroente.net en was bedoeld om groentespecialisten wederom bij de campagne te betrekken. Door hen een leerzaam, praktisch, maar zeker ook leuk programma aan te bieden om uiteindelijk hun klanten iets extra's te kunnen bieden.

Rond de middag ontmoette een zeer gemotiveerde groep groentespecialisten uit heel het land elkaar in een spruitenveld in Zeewolde. Door de grootste spruitenteler van Nederland werd op zeer passionele wijze niet alleen uitgelegd hoe spruiten groeien, maar ook hoe deze gezonde groente geoogst en gesorteerd wordt. Een regelrechte 'eyeopener' voor de aanwezigen. De interactie met de groep was fantastisch en er werden volop foto's en filmpjes gemaakt om deze kennis ook met hun klanten te kunnen delen.

Het tweede deel werd verzorgd door SVO in een kookstudio nabij de teler. Geen lange verhalen, maar korte, bondige tips en daarna meteen zelf aan de slag met speciaal ontwikkelde recepten. Onder begeleiding van het kookteam van SVO werd per tweetal een recept bereid zoals bijvoorbeeld: Chinese spruiten, vegaspruiten, preispruiten, spruitensoep en natuurlijk niet te vergeten een origineel Green Balls of Fire recept. Ter afsluiting werden de gerechten door de professionals aan de deelnemers opgediend en onder het genot van een wijntje meester gemaakt. En of het gesmaakt heeft!

Vol van ideeën, inspiratie (en spruiten) gingen de deelnemers met hun recepten en flyers huiswaarts. Met behulp van dit succesvolle initiatief kunnen consumenten weer op nieuwe wijze geïnformeerd maar bovenal geïnspireerd worden om spruiten eens anders klaar te maken. Doe eens gek!

Green Balls of Fire is de promotiecampagne voor Nederlandse spruitjes uitgewerkt door Aceera in opdracht van LTO Vollegrondsgroente.net. De campagne is gericht op een jong publiek om dit lekkere, gezonde product onder de aandacht te brengen.

** Einde bericht **

Foto-onderschrift:
Impressie kookworkshop
Fotografie: Aceera bv

Voor meer productinformatie:
LTO Vollegrondsgroente.net: Ronnie de Hoon, T: 06-53588324, E: r.de.hoon@vollegrondsgroente.net

Meer weten over Green Balls of Fire?
Aceera: Bart Benders, T: 06-21832153, E: bbenders@aceera.nl


---- --