Persbericht

Citrix investeert in startende ondernemers in technologie

~ Investeringsfonds Citrix Startup Accelerator ondersteunt nieuwe technologieën en bedrijven ~

Vianen, 10 december 2010 - Citrix introduceert Citrix Startup Accelerator, een investeringsfonds dat zich richt op startende ondernemingen. Door dit fonds kunnen wereldwijd miljoenen dollars worden geïnvesteerd in nieuwe technologieën of bedrijfsmodellen die het Citrix virtual computing portfolio kunnen uitbreiden. Ook moeten ze bijdragen aan de visie van Citrix dat iedereen ter wereld overal en vanaf elke device moet kunnen werken en ontspannen.

Citrix Startup Accelerator investeert in innovatief ondernemerschap, in de vorm van een startkapitaal, mentorschap, gesubsidieerde kantoorruimte en toegang tot het wereldwijde Citrix-ecosysteem van partners en klanten. Met het ondersteunen van technologieën en bedrijfsmodellen die in lijn zijn met de langetermijnstrategie van Citrix, onderscheidt Citrix Startup Accelerator zich van andere fondsen die puur gericht zijn op het maximaliseren van hun investeringen.

De belangrijkste programmaonderdelen:

* De Citrix Startup Accelerator investeert in organisaties die nog in de opstartfase zitten en de potentie hebben om nieuwe mogelijkheden te ontwikkelen op het gebied van virtualisatie, desktop en application delivery, mobiele devices, security, authenticatie, cloud, networking, opslag en Software as a Service.
* De Citrix Startup Accelerator is gevestigd naast het Citrix Silicon Valley hoofdkantoor, zodat ondernemers gebruik kunnen maken van zowel zakelijk als technologisch advies van de executives van Citrix, terwijl ze in een omgeving zitten die geschikt is voor startende ondernemers.
* Elk jaar kunnen maximaal twaalf bedrijven deelnemen aan het initiatief, voor een duur van maximaal achttien maanden. Deelnemende bedrijven hoeven niet gevestigd te zijn in Silicon Valley, er wordt wereldwijd gezocht naar geschikte deelnemers. Ze zullen echter wel aangemoedigd worden om zich te vestigen in de buurt van Citrix Startup Accelerator faciliteiten.

Meer informatie over Citrix Startup Accelerator en instructies voor inschrijving te zijn hier te vinden.