Provincie Noord-Holland

PERSBERICHT

Motie PvdA in Provinciale Staten

PvdA wil duidelijkheid scheppen over Seed Valley Harenkarspel

De PvdA Noord-Holland wil duidelijkheid scheppen over Seed Valley Warmenhuizen in de gemeente Harenkarspel. Zij zal daarom maandag 13 december een motie indienen in Provinciale Staten die zich uitspreekt voor een concentratiegebied voor zaadveredelingsbedrijven aan de westkant van Harenkarspel. Hiermee wil de PvdA de onduidelijkheid wegnemen die was ontstaan naar aanleiding van een aangenomen amendement met dezelfde strekking bij de Provinciale Structuurvisie.

In juni namen Provinciale Staten een amendement bij de Provinciale Structuurvisie aan die uitsprak vast te willen houden aan het oorspronkelijke concentratiegebied voor zaadveredelingsbedrijven aan de westkant van Harenkarspel. Op die manier kan het open landschap beter worden beschermd en wordt verrommeling voorkomen. Dit amendement is om technische redenen echter niet verwerkt in de Structuurvisie. Dit wil de PvdA met deze nieuwe motie nu alsnog herstellen.

PvdA-statenlid Ed Wagemaker: "Deze motie schept meer duidelijkheid voor de bewoners, gemeentebestuur en overige betrokkenen in Harenkarspel. Het doet recht aan het eerder aangenomen amendement waarin de voorkeur wordt uitgesproken voor een concentratiegebied voor de zaadveredeling aan de westkant van Harenkarspel. Bovendien komt het tegemoet aan de wensen van de gemeenteraad van Harenkarspel, die in augustus heeft besloten geen nieuwe bedrijfsvestigingen in het zuidoosten van de gemeente meer toe te staan."


*** EINDE PERSBERICHT ***


Noot voor redacties