Tweede editie Banenbeurs 010 komt er aan


Meer werk, meer vacatures

ROTTERDAM, 20101202 -- Tijdens de tweede editie van de in 2009 succesvol gebleken Banenbeurs 010 zal er dit jaar meer werk en dus meer vacatures aanwezig zijn. De Banenbeurs zal dit jaar plaatsvinden op vrijdag 10 december tussen 10:00 en 16:00 uur, wederom in de typisch Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek.

Naast een ruim aantal reguliere bedrijven is er ook dit jaar weer extra aandacht voor twee sectoren in het bijzonder. Deze twee sectoren zijn `Zorg en Welzijn' en `Haven, Industrie en Techniek'. De reden hiervoor is volgens de organisatie simpel: "De sector Zorg en Welzijn kent al jaren een behoorlijk tekort aan personeel en Rotterdam zonder haven is geen Rotterdam, vandaar dat wij hier extra de nadruk op willen leggen. Het is immers een regionale Banenbeurs."


Vorig jaar tijdens de eerste editie al sprak wethouder Sociale Zaken en Werkgelegenheid Dominic Schrijer over `een succesvolle Rotterdamse Banenbeurs die écht werkt'. Maar ook dit jaar is werk het uitgangspunt van de Banenbeurs 010. Rotterdam loopt op veel gebieden voorop als het gaat om het bestrijden van de werkloosheid, iets waar een Banenbeurs niet bij mag ontbreken. Dit is dan ook de exacte reden dat de gemeente Rotterdam met hun werkgeversloket DAAD partner is geworden van het evenement. Samen met DAAD heeft de organisatie ervoor gezorgd dat iedereen in de omgeving van Rotterdam op de hoogte is van de beurs. Mensen die willen werken zullen de weg naar de Van Nelle fabriek dus moeiteloos weten te vinden. "De ruim 3.000 bezoekers van vorig jaar moeten met de echte Rotterdamse mentaliteit dan ook makkelijk kunnen worden overtroffen", aldus een exposant van de Banenbeurs 010.

Wie ook op zoek is naar een nieuwe baan en meer wil weten over de mogelijkheden op de hedendaagse arbeidsmarkt is van harte welkom. De drempel om te komen is door de organisatie bewust zo laag mogelijk gehouden: de toegang en parkeren zijn gratis. Daarbij is de locatie prima en snel bereikbaar met buslijn 38. Uitstappen bij halte Beukelsbrug.

Kom langs. Kijk op de website voor meer info: www.banenbeurs010.nl