Ingezonden persbericht


Amsterdam, 24 november 2010

OFFICIELE OPENING FOTOACADEMIE NIJMEGEN OP 10 DECEMBER

Naast de bestaande vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen en Rotterdam heeft de Fotoacademie haar activiteiten inmiddels uitgebreid naar Nijmegen.

Op vrijdag 10 december zal de wethouder van Economische zaken en Financiën, drs. Bert G. Jeene, de vestiging in het centrum van Nijmegen officieel openen. Tegelijkertijd wordt de eerstejaarsexpositie geopend in de bijbehorende Fotogalerie, met fotowerk van de nieuwste lichting studenten van de Fotoacademie.

De academie is gehuisvest in PH7, een monumentaal pand vol met creatieve instellingen, onder andere Nijmegen 1 Radio & TV en Grote Broer Kunsteducatie, waar de Fotoacademie goed bij aansluit. Een vleugel van het oude schoolgebouw, de voormalige Sint-Joris mavo, is omgetoverd tot een werkruimte met studio's, digitale werkplaatsen en diverse leslokalen. Veel van de historische aspecten zijn bewaard gebleven zoals de hoge ruimtes, het karakteristieke trappenhuis en de prachtige tegelvloeren.

Over de Fotoacademie
De Fotoacademie bestaat sinds 1985 en is de grootste academie voor fotografie in Nederland op hbo/bachelorniveau. De Fotoacademie leidt creatieve mensen op tot zelfstandig fotograaf. Nationaal en internationaal krijgt de Fotoacademie erkenning vanuit het beroepsveld van professionele fotografen, eindredacteurs, galeries en artdirectors. Afstuderen aan de Fotoacademie betekent vaak de start van een succesvolle loopbaan. Jaarlijks studeren ruim 50 studenten af.

Opening Fotoacademie Nijmegen
Vrijdag 10 december 2010
Aanvang: 16.30 uur
De opening is vrij toegankelijk

Eerstejaarsexpositie
10 december 2010 t/m 17 januari 2011
Fotogalerie Nijmegen
Prins Hendrikstraat 7 (1e etage)
6521 AV Nijmegen
T: +31(0)24 ­ 382 0450
Openingstijden: ma t/m vrij van 10.00 tot 16.00 uur De galerie is gratis toegankelijk




Ingezonden persbericht