Innovatieve internationale professionele uitgever om Europese strategie van Kobo Inc.’s te stimuleren

Innovatieve internationale professionele uitgever om Europese strategie van Kobo Inc.’s te stimuleren

TORONTO, VS--(BUSINESS WIRE)-- 20101210 --

Wereldwijde eReading-service Kobo Inc. kondigt met plezier de benoeming van Pieter Swinkels als nieuwe Director of Publisher & Industry Relations voor Europa aan.

Swinkels brengt meer dan 12 jaar ervaring in de uitgeverswereld met zich mee, meest recent als mede-uitgever van de Nederlandse uitgeverij De Bezige Bij en uitgever van Cargo. In zijn nieuwe functie bij Kobo zal Swinkels verantwoordelijk zijn voor het stimuleren van Kobo's ambitieuze uitbreiding binnen de Europese markt.

“We zijn zeer blij om Pieter bij het Kobo-team te mogen verwelkomen – hij heeft binnen heel Europa en over de hele wereld een reputatie als innovatieve, vooruitdenkende uitgever,” zei Michael Tamblyn, Executive Vice President of Content, Sales & Merchandising voor Kobo. “Zijn langdurige passie voor het publiceren en voor eReading, gecombineerd met zijn diepgaande ervaring en sterke Europese relaties, maakt hem de perfecte persoon voor het voorstellen van Kobo's wereldwijde eReading-service aan de Europese uitgeverijen.”

In zijn rol bij Kobo, zal Swinkels verantwoordelijk zijn voor het verwerven van nieuwe titels en nieuwe uitgevers binnen Europa en voor het opbouwen van sterke, samenwerkingsrelaties met de Europese gemeenschap van uitgeverijen. Het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Nederland hebben momenteel het hoogste aantal Europese Kobo-gebruikers, maar het bedrijf breidt snel zijn publiek in Spanje, Portugal en Italië uit – vooral omdat partners hun apparaten wereldwijd blijven distribueren.

“Kobo Inc. is internationaal bekend vanwege zijn passie en toewijding om klanten te voorzien van de best mogelijke leeservaring,” aldus Swinkels. “Ik vind het spannend om mijn ervaring ook in Canada te kunnen toepassen en deel van die missie te worden.”

Over Kobo Inc.

Kobo is een wereldwijde eReading dienstverlener en wordt ondersteund door meerderheidsaandeelhouder Indigo Books & Music, Borders Group, REDgroup Retail en Cheung Kong Holdings. Kobo is van mening dat klanten de mogelijkheid moeten hebben om elk boek op elk apparaat te kunnen lezen. Met een catalogus van meer dan 2,2 miljoen eBoeken, kranten, tijdschriften en een open platform, maakt Kobo het voor retailers, fabrikanten van apparatuur en mobiele operators mogelijk om het gemak van eReading naar klanten overal te brengen. Voor meer informatie, ga naar www.kobo.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Sparkpr voor Kobo
Paula Santos, +44 (0)207 253 9897

paula@sparkpr.com