Grote hoeveelheid speelgoed verrast Voedselbank en Fitland


"Wij hopen veel kinderen fijne feestdagen te bezorgen"

MILL, 20101210 -- Deze week werd door de Voedselbank bij Fitland het speelgoed opgehaald van de Sinteruilactie. Iedereen kon bij één van de vestigingen van Fitland tegen inlevering van speelgoed een tegoedbon krijgen voor gratis sporten. Hiermee werkte men niet alleen aan de eigen gezondheid, maar belangrijker nog, met het ingeleverde speelgoed maken ze veel kinderen blij die het wat minder hebben. De grote hoeveelheid aan speelgoed heeft zowel Fitland als de voedselbank aangenaam verast.

"Tijdens Sinterklaas zijn weer veel kinderen verrast met heel wat cadeautjes," vertelt Fitland directeur Maarten van Kempen. "En ook onder de kerstboom zullen voor heel wat kinderen geschenken liggen. Helaas is dat niet bij alle kinderen vanzelfsprekend omdat hun ouders het geld er gewoon niet voor hebben." Daarom begon Fitland half november met de Sinteruilactie. Maarten van Kempen: "In ruil voor speelgoed kreeg men van ons een tegoedbon voor twee weken gratis sporten. Onze leden konden hiervoor consumptiebonnen krijgen. Dit alles leverde enorm veel speelgoed op."

De afgelopen week werd al het ingeleverde speelgoed van alle vestigingen verzameld bij Fitland in Mill. "Ongelofelijk als je ziet wat er zoal bij elkaar is gebracht," vertelt een tevreden van Kempen. "De vrachtwagen van de voedselbank was veel te klein en men heeft vaker dan eens moeten rijden om het allemaal naar hun eigen verdeelpunt te krijgen." De voedselbank draagt zorg voor verdeling van het speelgoed. Dat doen zij op 24 december in Nederland maar ook gaat er speelgoed naar Roemenië. "We hopen met deze actie heel wat kinderen blij te maken en ook hen een feestmaand te bezorgen."

Fitland bedankt iedereen voor de medewerking en wenst iedereen fijne feestdagen en een goed, gezond en sportief 2011. www.fitland.nl