Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, november 2010

ZING NOG EENS, LOUISETTE!
Nederlands Komedie Theater
i.s.m.
Stadsarchief van Amsterdam

Spel Sylvia Alberts, Lizette Hart, Laura Branderhorst Tessa Stephenson, Marloes Geers, Martijn Groenendijk

en Alphons Rommelse
Regie Pepijn Cladder
Script Kevin Jolly

In het stadsarchief van Amsterdam worden in 2008 een 9-tal brieven uit kamp Westerbork terug gevonden. Ze zijn geschreven door de Joodse componist Armand Haagman en gericht zijn vrouw Louisette: een revuester. Haagman wordt later in kamp Auschwitz vergast en Louisette veranderd na de oorlog van een ster in een vergeten, oude vrouw.

De muzikale voorstelling 'Zing nog eens, Louisette!' is gebaseerd op het turbulente leven van de revueartieste Louise van Geijtenbeeck (1882-1965). Een theaterprogramma over het revue- en variétéleven van een van de grootste sterren van voor de oorlog.

Voorstelling

Louisette. Eén van de grootste revuesterren die Nederland gekend heeft, beroemd over de hele wereld, maar aan het einde van haar leven door iedereen vergeten en verlaten.

Nog een keer vertelt een oude Louisette haar verhaal tegen een journaliste. De glitter en glamour van het theaterleven van voor de oorlog. Revue. Variété. De liedjes. De kostuums. De decors. De triomfen.

Maar dan sijpelt langzaam maar zeker de werkelijkheid er doorheen en blijkt haar verhaal een verschrikkelijk sprookje. Achtervolgd door spoken uit het verleden, probeert de ze wanhopig in het reine te komen met zichzelf. Al beseft ze dat ze voor een onmogelijke opgave staat.

Stadsarchief Amsterdam
Tijdens de speelperiode (van 10 t/m 19 december) is in het Stadsarchief Amsterdam een kleine presentatie ingericht met originele documenten uit het archief van Louise van Geijtenbeek, waaronder brieven die Armand Haagman tijdens z'n gevangenschap aan Louisette schreef.

Deze presentatie is te zien in 'De Schatkamer' van het Stadsarchief in gebouw De Bazel, Vijzelstraat 32. De Schatkamer is gratis toegankelijk tijdens de openingsuren van het archief (dinsdag t/m vrijdag van 10.00 17.00 u.; zaterdag en zondag van 11.00 - 17.00 u

Speeldata

'Zing nog eens, Louisette!' speelt in december in theater De Engelenbak

te Amsterdam.

vrij 10, za 11, woe 15 t/m za 18 december: aanvang 20.30 uur

zo 12 en 19 december: aanvang 14.30 uur

toegang 13,- / 11,50 (student/CJP/65+)
kaartverkoop: www.engelenbak.nl of 020 320 2007

Publieksinformatie
Publiek kan informatie over de voorstelling krijgen bij de kassa van het theater Of via www.louisette.nl



Ingezonden persbericht