Ingezonden persbericht


PERSBERICHT, Urk 15 november 2010.

Geke`s Tiental Kerstconcerten en 30 jarig bestaan

Het schoolkoor van Zangschool Geke`s Tiental o.l.v. Geke van der Sloot treedt in december a.s. drie maal in het land op:

Vianen, vrijdag 10 december 2010, medewerking jubileumconcert "100 jarig bestaan CGK Halleluja" in de Grote Kerk, Korte Kerkstraat 3, Vianen, aanvang 20.00 uur.

Nijkerk, dinsdag 21 december 2010, Kerstconcert in Kruiskerk, Venestraat 44, 20.00 uur.

Rotterdam, zondag 26 december 2010. Medewerking aan het Schipperskerstfeest in Pelgrimskerk, Reyerdijk 51, 3079 NC Rotterdam. Aanvang 16.00 uur.

30 jaar Geke's Tiental

Het dertig jarig bestaan van de Urker Zangschool Geke's Tiental o.l.v. Geke van der Sloot wordt gevierd met een voorjaarsconcert op zaterdag 26 maart 2011 om 19.30 in de Urker Bethelkerk. Tevens wordt dan 25 jaar samenwerking met de bekende musicus Benny Ludemann gevierd en is het ook 25 jaar geleden dat de eerste studio opname "zingen maakt blij" op band verscheen en deze avond op cd wordt uitgebracht.

Jubileumconcert

Aan het jubileumconcert in de Urker Bethelkerk op zaterdag 26 maart 2011 werken mee: Marco Bakker, bariton; Benny Ludemann, gitaar, mandoline en fluit; Jacob Schenk, orgel en drie koren van Geke's Tiental, opleidingskoor, schoolkoor en oudleerlingen koor. Kaarten kunnen besteld worden via Stichting Zangschool Geke's Tiental, Postbus 175, 8320 AD Urk, telefoon: 0527 ­ 681205 of via de site www.gekestiental.nl .

Hoogtepunten 30 jaar Geke's Tiental

De afgelopen dertig jaar heeft de leidster, Geke van der Sloot, ruim 8000 zanglessen gegeven aan honderden kinderen uit Urk en omgeving. Inmiddels zijn er 10 cd's uitgebracht met een zeer gevarieerd repertoire. De meeste muziek en arrangementen schrijft Geke zelf. De cd's worden overal in Nederland en zelfs ver daarbuiten verkocht. Bij de zangschool leren de kinderen op Geke's geheel eigen wijze zingen. Op niveau, want kwaliteit staat altijd bovenaan. Volgens Geke kan ieder kind leren zingen. Geke vraagt van haar leerlingen toewijding, doorzettingsvermogen en discipline en probeert met haar zangschool het schoolvak muziek weer terug in het basisonderwijs te krijgen. Dit schoolvak is jaren geleden verdwenen uit het basisonderwijs, waardoor het met de kwaliteit van zang in Nederland niet best gesteld is. Geke probeert op haar eigen manier dit tij te keren (zonder subsidie) en probeert al vele jaren de noodzaak van het schoolvak muziek op de politieke agenda te krijgen. Er zijn in de afgelopen dertig jaar honderden optredens in heel Nederland gegeven. Voor al deze activiteiten heeft Geke inmiddels verschillende onderscheidingen ontvangen.

()

Nieuw verschenen in herziene uitgave :

Vredewens cd (ES 47149)

Deze en de andere cd's kunnen besteld worden via bovengenoemd adres.

Hiernaast de Kerst dvd : Zingend naar Kerstfeest (ES 47487)