Ingezonden persbericht


Studentenkoor Gica zingt 'mysterieus' programma.

Het Groninger studentenkoor C.S.G. Gica voert op 10 december in de kerk te Tolbert en 11 december in de Lutherse kerk te Groningen een mysterieus programma uit. Het thema "mysterieus" komt naar voren in de teksten en de sfeer van de muziek. Naast diverse a capella-werken wordt het begeleid door een pianist en solist. "We halen alles uit de kast om een sfeervol concert neer te zetten", aldus voorzitter Henric-Jan Blok.

Gica is een studentenkoor uit Groningen. Het koor verzorgt jaarslijk drie à vier concerten. Veelal wordt een klassiek programma ten gehore gebracht. Het concert op 10 december in Tolbert maakt deel uit van de concertreeks "Muziek in d'olle buurt". In het mysterieuze programma worden zowel a capella-werken, als stukken met begeleiding van piano en baritonsolist uitgevoerd.

Het programma zal uit vier delen bestaan. Elk deel bevat stemmige stukken uit een bepaalde streek. Zo zullen er onder andere delen van Edward Grieg ten gehore worden gebracht in het Scandinavische blok en stukken van Rachmaninov in het Russische deel. Om eer aan te doen aan het Schumann-jaar zullen in het Duitse blok naast muzikale stukken van Brahms ook prachtige liederen van Schumann te horen zijn. Het concert wordt afgesloten met het Engelse blok, waarbij onder andere de 'Five Mystical Songs' van Ralph Vaughan Williams zullen worden uitgevoerd. "De zelfgekozen stukken zijn een passend geheel geworden door de mysterieuze sfeer van de muziek en de teksten," aldus Henric-Jan Blok.

Dit verwarmende winterconcert van Gica, dat goed past in de steeds donker wordende dagen waarmee we Kerstmis naderen, wordt tijdens het concert op de vleugel begeleid door Tomas Kloosterman. Augustijn Pool neemt de baritonsolo's voor zijn rekening. Het geheel staat onder leiding van dirigent Dick Dijk.

Groningen: zaterdag 11 december De aanvang van het concert is 20:15 uur. Kaarten kosten Kaarten kosten E9 en E8 (CJP, student, 65+) en zijn aan de deur verkrijgbaar. Reserveren is mogelijk (respectievelijk E8 en E7) via de website www.studentenkoor.nl. De Lutherse kerk is gelegen aan de Haddingestraat 23 te Groningen.

Tolbert: vrijdag 10 december De aanvang van het concert is 20:15 uur. Kaarten kosten E9 en E8 (CJP, student, 65+) en zijn aan de deur verkrijgbaar. Reserveren is mogelijk (respectievelijk E8 en E7) via de website www.studentenkoor.nl. De Nederlands Hervormde kerk is gelegen aan de Hoofdweg 48 te Tolbert.