Gemeente Dordrecht

Prinses Màxima opent Microfinancieringsondernemerspunt Dordrecht

10 december 2010

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Màxima der Nederlanden brengt vrijdagochtend 10 december, als lid van de Raad van Microfinanciering, een werkbezoek aan Dordrecht en opent daar het Microfinancieringsondernemerspunt (MF-ondernemerspunt).

Prinses Màxima start het werkbezoek met de opening van het nieuwe MF-ondernemerspunt in de Stadswinkel. Aanluitend spreken de Prinses en de leden van de Raad met de direct betrokkenen over hun visie en de opgedane ervaringen bij het opzetten van het MF-ondernemerspunt. Initiatiefnemer van dit MF-ondernemerspunt is de gemeente Dordrecht in nauwe samenwerking met de Kamer van Koophandel Rotterdam, ondersteund door DrechtstedenAkkoord, Ondernemersadvies Drechtsteden en Contact jonge Bedrijven Drechtsteden. Microfinanciering in Nederland is er voor mensen met goede ondernemersplannen, maar die hulp nodig hebben bij de uitwerking van hun plannen of bij een bank niet terecht kunnen. Met coaching én krediet krijgen zij de kans hun plannen tot werkelijkheid te maken.

Uitreiking 1000e krediet Qredits
Het eerste deel van het werkbezoek wordt afgesloten met het uitreiken van het 1.000e microkrediet van de stichting Qredits in Nederland door Jhr. Drs. D. Laman Trip, voorzitter van de Raad voor Microfinanciering. Het doel van Qredits is de ontwikkeling van het kleinbedrijf te bevorderen door specifieke kredietverlening- en coachingsfaciliteiten aan te bieden aan ondernemingen met minder dan 5 werknemers, ondernemers of zelfstandigen (ZZP'ers). Het maximale krediet bedraagt ¤ 35.000.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een bezoek aan de kansenflat in Wielwijk. In deze flat kunnen startende ondernemers een ruimte huren en worden ze begeleid in het opstarten van hun bedrijf. De Prinses en de leden van de Raad spreken er met een aantal ondernemers.

Ondertekening DrechtstedenAkkoord
Voorafgaand aan het werkbezoek van Prinses Màxima zal het DrechtstedenAkkoord geïntroduceerd worden. Het akkoord heeft als doel startende ondernemers, maar ook tweede fase ondernemers in de Drechtsteden bij te staan, in hun start dan wel ze te ondersteunen bij een volgende fase van het ondernemen. De initiatiefnemers zijn PwC, Rabobank Drechtsteden, Ten Holter Advocaten, Da Vinci College, Kamer van Koophandel Rotterdam en Omstreken, Wididi, Unit4 en de Gemeente Dordrecht.

Datum 2 december 2010