Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 08-12-2010

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 10 december
Nederland 1 - 21.25 uur

VERMIST HEEFT HEFTIGE CONFRONTATIE IN CANADA

Op verzoek van de 86-jarige oma Ans zoekt VERMIST vrijdag 10 december haar verdwenen kleindochter Stephanie. Speciaal voor haar en haar broertje Jason heeft Ans een liedje geschreven. Stephanie wordt in Ontario gevonden en gewapend met een laptop met daarop het lied - muzikaal omlijst door gitaarmuziek van oma - vertrekt een team van VERMIST naar Canada. Stephanies vader Henk gaat mee. Ook hij heeft zijn kinderen niet meer gezien sinds z'n scheiding in 1986. Stephanie staat VERMIST in de deuropening van haar huis te woord. Ze werpt een blik op haar zingende oma, maar ontsteekt in woede wanneer ze haar vader achter de cameraploeg ziet opdoemen. De heftige confrontatie die volgt tussen vader en dochter doen de ruiten in de buurt rinkelen. Stephanie voelt zich door haar familie verstoten en wil duidelijk niets met haar vader te maken hebben. In de studio van VERMIST krijgt oma de resultaten te zien die de reis naar Canada heeft opgeleverd.

Actie voor Brenda in Portugal
VERMIST zoekt met een groep in Portugal wonende Nederlanders naar de 26-jarige Brenda Paduch uit Gouda. De sinds augustus vermiste Brenda zwerft blootvoets door Faro waar ze bedelt om geld. De moeder van een 10-jarig zoontje wordt regelmatig in zichzelf pratend langs het water gesignaleerd. VERMIST trekt met de gealarmeerde Portugese media, lokale taxichaffeurs en Nederlandse overwinteraars door de straten van Faro op zoek naar Brenda.

Verder in VERMIST: Een in de gevangenis geboren zoon zoekt zijn moeder en het laatste nieuws over Elsa Tisseur die onder verdachte omstandigheden verdween.

Presentatie: Jaap Jongbloed

Internetadres www.vermist.nl