Politie Twente

Vrouw gewond bij eenzijdige aanrijding Delden
Donderdag 9 december vond omstreeks 07.30 uur een eenzijdige aanrijding plaats op de Langestraat in Delden. Hierbij raakte een 47-jarige vrouw uit Delden gewond.

De vrouw reed op de Langestraat, toen haar auto op het gladde wegdek begon te glijden. De auto gleed van de weg af, en kwam met de linkerkant tegen een boom tot stilstand. De vrouw raakte hierbij bekneld. De brandweer heeft haar uit haar benarde situatie moeten bevrijden. De vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (2010110017)

Onder invloed van drugs achter het stuur De Lutte
Donderdag 9 december is een 19-jarige man uit het Duitse Selm op de A1 aangehouden omdat hij onder invloed van drugs achter het stuur had gezeten.

De Koninklijke Marechaussee trof de man omstreeks 15.00 uur aan op de A1. De man stond stil langs de rijbaan. De politie werd ingeschakeld. Bij controle kregen de agenten het vermoeden dat de man onder invloed van drugs verkeerde. De man moest door vier agenten uit de auto worden gehaald en is geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar werd door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man is voor verder onderzoek ingesloten, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010110184)

Huisverbod uitgereikt

Enschede

Een 38-jarige vrouw uit Enschede heeft donderdag 9 december een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De vrouw wordt verdacht van het bedreigen van haar ouders. Hulpverlening wordt opgestart. (2010110067)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuisgeplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuisgeplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl

Veroorzaker verkeersongeval rijdt door, in woning aangehouden Enschede
Donderdag 9 december vond omstreeks 21.00 uur een aanrijding plaats op de Oldenzaalsestraat in Enschede. Een 37-jarige automobilist reed op de Oldenzaalsestraat, in de richting van het spoor. Ter hoogte van de kruising met De Klomp moest hij stoppen voor het rode verkeerslicht. Vervolgens werd hij van achteren aangereden door een 25-jarige automobilist, die vervolgens hard doorreed in de richting van de Hoge Bothofstraat. Een getuige, die voor de 37-jarige automobilist had stilgestaan voor het stoplicht, reed direct achter de doorrijder aan, tot deze uiteindelijk op de Faberstraat tot stilstand kwam. Daar schakelde de getuige de politie in. Voordat de politie ter plaatse kwam, was de 25-jarige al weer weggereden. De getuige kon het kenteken geven van de 25-jarige doorrijder, waardoor hij vervolgens in zijn woning kon worden aangehouden. Op het politiebureau wees de ademanalyse een promillage van 1,38 uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd, proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010110244)

Drie verdachten aangehouden bij diefstal, vierde verdachte ontkomt met buit Enschede
Woensdag 9 december rond 11.30 uur zijn twee vrouwen en een man aangehouden bij een diefstal in De Klanderij.

Op camerabeelden is te zien dat het drietal, woonachtig in Ommen en Spier, samen in de winkel rondkijkt. Beide vrouwen pakken een laptop die nog in de verpakking zit. Samen met de man lopen zij naar een ander gangpad en verschuilen zich achter een zuil zodat zij niet zichtbaar zijn voor de camera. Later blijkt dat hier de laptops zijn uitgepakt en in een rugtas zijn gestopt van een vierde verdachte, een man. Op de beelden is vervolgens te zien dat de vrouwen de inmiddels lege dozen onder een schap stoppen. Het viertal loopt de winkel uit, waarbij de twee vrouwen en een man worden aangehouden. Zij zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De vierde verdachte loopt de winkel uit, omdat zijn betrokkenheid pas duidelijk wordt als de camerabeelden bekeken worden.

Het signalement van deze verdachte is:
- man

- 25 á 30 jaar oud

- normaal postuur

- zwarte muts

- zwarte leren jas

- lichtblauwe spijkerbroek
- zwarte schoenen

- zwarte rugzak, vierkante vorm

De politie zoekt getuigen die 9 december rond 11.30 uur in De Klanderij de nog onbekende verdachte hebben gezien of getuigen die meer weten dat van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht zich te melden bij het rechercheteam Enschede-Centrum van Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010110062)

Politieauto betrokken bij aanrijding Almelo
Op donderdag 9 december 2010 omstreeks 21.05 uur was een politieagent onderweg naar een melding waarbij spoed vereist was. De 53-jarige politieagent, een hondengeleider, zat alleen met zijn hond in de dienstauto. Hij reed over de Weezebeeksingel en kwam uit de richting van de wijk Windmolenbroek. De politieman wilde voor de kruising met de Buitenhavenweg een auto inhalen. Hierin reed een 68-jarige man uit Hengelo. Naast hem zat zijn 57-jarige vrouw als passagier. Tijdens deze inhaalmanoeuvre maakte de politieagent een inschattingsfout bij het invoegen. Zowel de politieauto als de auto van de 68-jarige man gleden van de rijbaan. De politieauto kreeg een klapband, werd onbestuurbaar en kwam verder in de berm tot stilstand. De auto met de twee inzittenden kwam ook in de berm terecht maar klapte tegen een boom. Hierbij raakten de bestuurder en de vrouw gewond. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis door een ambulance voor nader onderzoek.

De politieagent en de politiehond kwamen ongeschonden uit het dienstvoertuig. Beide voertuigen zijn door een sleper weggesleept. De verkeersongevallen analisten stellen een onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding. (2010110249)

Informatie over de spoedmelding waar de politieman assistentie zou verlenen: Eerder op de avond kwamen bij de politie Twente meerdere meldingen binnen over een huiselijke geweldzaak in Almelo. De betrokken 58-jarige man, die ernstige bedreigingen had geuit richting zijn partner, zou onder invloed van alcohol zijn weggereden vanaf zijn woning. De politie heeft ook nog rond 20.30 uur uitgekeken naar deze man maar hem niet aangetroffen. Om 20.55 uur kwam er een melding bij de politie binnen dat personen van twee auto's ruzie hadden op de Dikkensweg in Almelo. Daarna kwam er een melding dat er iemand op de Plesmanweg stond te zwaaien die auto's aan de kant probeerde te zetten. De politieagenten die ter plaatse kwamen troffen bij de Plesmanweg de 58-jarige man aan.

De man was door meerdere mensen achterna gezeten omdat hij onderweg meerdere aanrijdingen had veroorzaakt en verder was gereden. Omdat de man gewond was aan zijn hand werd hij eerst voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Daarna werd bloed van hem afgenomen omdat hij verdacht werd van het veroorzaken van diverse aanrijdingen en rijden onder invloed van alcohol. De auto van deze man is afgesleept. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010110251)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

10 december 2010
Marije Versteeg: 053-4555588

---- --