Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ede, 10 december 2010

Marleen van Dijk is Nursing Verpleegkundige van het jaar 2010

De 26-jarige verpleegkundige Marleen van Dijk is door Nursing uitgeroepen tot Verpleegkundige van het Jaar 2010. Zij won hiermee de hoofdprijs van de Nursing Challenge: een reischeque ter waarde van 2000 euro.

Tijdens een spannende finaleronde op het Nursing Event in Ede nam deze neuroverpleegkundige - werkzaam in ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede - het op tegen twee collega-verpleegkundigen. De tweede prijs (een reischeque ter waarde van 1000 euro) ging naar Marianne van Hartingsveldt, wijkverpleegkundige bij Buurtzorg in Vlaardingen. Wietske Wijnja, long- en oncologieverpleegkundige in het Zaans Medisch Centrum sleepte de derde prijs in de wacht, een reischeque van 500 euro.

Deskundige jury
Onder toeziend ook van een deskundige jury en 200 man publiek, moesten de kandidaten laten zien dat zij naast een flinke dosis vakkennis ook beschikten over de juiste sociale vaardigheden om een patiënt te overtuigen van het nut van een specifieke behandeling. De jury bestond uit politica Sabine Uitslag, Jenneke van Veen, voormalig hoofdinspecteur van de Inspectie voor de Gezondheidszorg, Marion Giesberts, oprichter van het platform voor online zorgcursussen E- Nursing en Alexia Hageman, hoofdredacteur van Nursing. De jury roemde Marleen om haar authenticiteit, heldere communicatie, empathie en daadkracht tijdens het rollenspel. Sabine Uitslag: 'Deze Nursing Challenge is een fantastisch initiatief om verpleegkundigen als sterke professionals op de kaart te zetten. Zo komt de verpleging ook op een positieve manier in het nieuws. Alle kandidaten hebben laten zien echte kanjers te zijn en zijn in staat op te treden als ambassadeurs voor het vak.'

Nursing Challenge
De Nursing Challenge is gestart op 12 mei 2010 met vier online kennistoetsen over het vak verpleegkunde. Sindsdien hebben honderden verpleegkundigen zich in het zweet gewerkt om de kennistoetsen, over onder andere anatomie & fysiologie en verpleegkundig rekenen, met goed gevolg af te leggen. Per toets waren 2 accreditatiepunten te verdienen voor het kwaliteitsregister V&V. Aan iedere toets deden 500 tot 1000 enthousiaste verpleegkundigen mee. In totaal zijn er 1700 certificaten uitgereikt. De drie finalisten van de Nursing Challenge zijn door de redactie geselecteerd uit de top vijftien van de beste scores.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht