Gemeente Rotterdam

7 december 2010

Burgemeester

1

07-12

Het college heeft de motie Hagenaars inzake de toon van de communicatie van de gemeente Rotterdam, raadsstuk nr. 2008-3580, afgedaan. Deze motie droeg het college op om de gemeentelijke communicatiestromen te bundelen onder de werktitel 'Communicatie op zijn Rotterdams' om een eenduidige, positieve boodschap te brengen richting de Rotterdammers. Concerncommunicatie wordt beter gepositioneerd binnen de Bestuursdienst en city marketing schuift aan zodat er een betere samenhang ontstaat. De gemeentelijke communicatiesector wordt beter gestroomlijnd met een efficiëntere inzet van mensen en kleinere teams. De hoofdlijn is: meer doen met minder middelen. Er lopen

trajecten om het aantal campagnes terug te brengen en beter op elkaar af te stemmen. Dat geldt ook voor het aantal websites, publicaties, bladen en radio en tv-uitzendingen.

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

30-11

Het college heeft besloten om het voorstel aan de gemeenteraad tot het opnieuw nemen van een voorbereidingsbesluit voor gronden gelegen aan de Schaardijk in te trekken. Dit voorbereidingsbesluit moest de bouw van een helikopterplatform mogelijk maken. Het verzoek om bouwvergunning is echter ingetrokken.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

07-12

Het college heeft het raadsvoorstel Kadernota accountantscontrole 2010 t/m 2013 vastgesteld. De kadernota geeft de kaders voor de inrichting van het controlebestel en de kaders voor de accountantscontrole op getrouwheid en rechtmatigheid.

2

07-12

Met ingang van 1 januari 2011 wordt de inname en afhandeling van gevonden en verloren voorwerpen niet meer door de politie uitgevoerd, maar door de gemeente Rotterdam. Het college heeft het advies van de politie hierover overgenomen. De inname van gevonden en verloren voorwerpen wordt voortaan mogelijk gemaakt bij 12 stadswinkels en 2 deelgemeenten. De opslag en uitgifte van goederen vindt plaats bij het Fietspunt (Roteb).

Wethouder Haven, Verkeer en Regionale Economie

1

07-12

Het college heeft het Tarievenoverzicht Stadstoezicht 2011 vastgesteld. In dit overzicht staan de parkeertarieven voor bezoekers op straat (parkeerautomaten) vermeld, zoals die per 1 januari 2011 van kracht zijn. Ook zijn de tarieven opgenomen die zullen gelden voor parkeerkaarten voor bezoekers met een geldigheid van 1 uur, 2 uur, een dag, een week en een maand.

2

07-12

Het college heeft de privaatrechtelijke tarieven van Stadstoezicht voor 2011 vastgesteld. Deze gelden voor parkeergarages, parkeerterreinen, P+R terreinen, fietsenstallingen en fietstrommels. De meeste tarieven zijn verhoogd met 1,75 %. De tarieven van abonnementen in gemeentelijke garages worden niet verhoogd.

Wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin

1

30-11

Het college heeft de wethouder Onderwijs, Jeugd en Gezin aangewezen als lid van de raad voor het publiek belang, een statutair orgaan van de Stichting CJG Rijnmond. Dit orgaan is ingesteld om het publiek belang te borgen dat gemoeid is met de uitvoering van de gemeentelijke taken op het gebied van de jeugdgezondheidszorg De wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning is aangewezen als plaatsvervangend lid.

Wethouder Sport en Recreatie, Kunst en Cultuur

1

30-11

Het college heeft kennisgenomen van het advies van de RRKC Club en dancesector en neemt de aanbevelingen mee in de herijking van het pop- en dancebeleid.

2

07-12

Het college stelt de raad voor de motie van de heer Coskun, Onderzoek behoefte wijkbibliotheek, af te doen. Het college stuurt de raad hierbij de resultaten van het COS-onderzoek Mobiliteit bibliotheekleden 2009. Het onderzoek geeft op wijkniveau precies aan welke groepen leners afhankelijk zijn van een wijkvestiging en hoe groot deze zijn. Wanneer wijkvestigingen gesloten worden, kan de vervangende dienstverlening hier binnen het beschikbare budget op afgestemd worden.

3

07-12

Het college stelt de raad voor de motie van mevrouw De Jong (2010-324), Bibliotheek vrij van bureaucratie, af te doen. Maatschappelijke verzelfstandiging van de dienst blijft de aanbeveling, zodat Bibliotheek Rotterdam een gelijkwaardige partner kan zijn in de landelijke ontwikkeling van de bibliotheekbranche.

Wethouder Arbeidsmarkt, Hoger Onderwijs , Innovatie en Participatie

1

07-12

Het college stelt de raad voor de toezegging concrete aantallen te noemen over de collegedoelstelling taal en participatie af te doen. De ambitie van het college in deze collegeperiode is dat 60% van de deelnemers aan een taal- en participatietraject één of meerdere stappen op de participatieladder zet. In de periode van 2010 tot en met 2013 starten in totaal 11.600 taal- en participatietrajecten. Hiervan wordt bij 6.960 afgeronde trajecten (60% van 11.600) het participatieresultaat behaald.

Wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie

1

07-12

Op 15 december 2010 hebben wethouder Werk, Sociale Zaken en Stedelijke Economie, de heer D.J. Schrijer en de vertegenwoordigers van de Rotterdamse woningcorporaties het convenant 'Preventie huisuitzettingen Rotterdam 2011 - 2014' ondertekend. Dit convenant is een voortzetting van de al bestaande intensieve samenwerking tussen de gemeente Rotterdam en de Rotterdamse woningcorporaties.




Gemeente Rotterdam