Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Onderzoek beroving afgerond                   |

De politie heeft een onderzoek afgerond na een beroving van een 93-jarige vrouw in een Apeldoorns verzorgingshuis. De diefstal werd op 16 oktober gepleegd. Tegen een 35-jarige Apeldoorner is proces-verbaal opgemaakt.


De 93-jarige vrouw werd op zaterdagmiddag 16 oktober van haar portemonnee beroofd. De beroving vond plaats in een openbaar gedeelte in het verzorgingshuis in de Apeldoornse wijk Sprengen. De politie is een onderzoek gestart en kon op 7 december een 35-jarige Apeldoorner aanhouden. Hij is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man heeft een verklaring afgelegd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Het incident zorgde voor de nodige onrust in het verzorgingshuis en de wijkagent heeft veel tijd gestoken in het onderzoek en de advisering richting personeel en bewoners. De portemonnee met persoonlijke spulletjes wordt binnenkort aan de vrouw teruggegeven, helaas was het geld opgemaakt.


2010155590

|     |Apeldoorn - Bestuurder onder invloed                      |

In de nacht van donderdag op vrijdag 9 december heeft de politie een 23-jarige automobilist uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De bestuurder van een bestelbus werd rond 01:15 uur aan de Talingweg in Apeldoorn tijdens een routinecontrole staande gehouden. Uit een blaastest op straat bleek dat hij gedronken had. De Apeldoorner werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.9. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.


2010179348


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --