Ingezonden persbericht


Persbericht

PGGM neemt meerderheidsbelang in Britse infrastructuur joint venture PGGM neemt een meerderheidsbelang in het Lend Lease UK Infrastructure Fund, een joint venture van PGGM en het Australische Lend Lease. Dit fonds (£ 220 miljoen) is opgericht voor publiek-private beleggingen in concessies voor Britse maatschappelijke infrastructuur, zoals ziekenhuizen en scholen. Lend Lease neemt een minderheidsbelang in het fonds.

Het fonds belegt in huidige en toekomstige maatschappelijke infrastructuurprojecten van Lend Lease in het Verenigd Koninkrijk. Vanuit het fonds wordt circa £ 105 miljoen gebruikt voor financiering van bestaande projecten. Naar verwachting wordt in de komende vijf jaar het resterende deel van de commitments besteed.

Henk Huizing, Manager Infrastructuurteam PGGM: "Deze belegging in maatschappelijke infrastructurele projecten als ziekenhuizen en scholen is in lijn met de ESG-criteria in het beleggingsbeleid van onze institutionele klanten. We mikken met deze belegging op een stabiele kasstroom. De inflatiegerelateerde component komt tegemoet aan de verplichtingen van onze klanten. Deze belegging is een goed voorbeeld van onze verscherpte focus op directe beleggingen in infrastructuur met gerenommeerde partijen. Wij zijn verheugd om te beleggen in een omvangrijke portefeuille met infrastructuurprojecten van een vooraanstaande partij als Lend Lease".

Over PGGM

PGGM is de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen, voornamelijk in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de inkomensverzorger voor mensen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel meer dan EUR 100 miljard pensioenvermogen van ruim 2,3 miljoen deelnemers.

Zeist, 10 december 2010




Ingezonden persbericht