Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 10 december 2010

.

Gouda Politie Hollands Midden twittert tijdens Kaarsjesavond

Politie Hollands Midden twittert tijdens kaarsjesavond in Gouda. Op dinsdag 14 december verspreidt de politie via dit kanaal nieuws- en opsporingsberichten. Is er een zakkenroller actief? Heeft de politie een aanhouding verricht? Is een gedeelte van de weg vanwege een ongeval afgesloten? Dit en meer kunt u verwachten via Twitter.

Volg @PolitieHM

Politie Hollands Midden is op Twitter te volgen via @PolitieHM. De tweets van de politie zijn tijdens kaarsjesavond ook te volgen via de hashtag #kaarsjesavond. Twittert u niet? Dan kunt u ook kijken op www.twitter.com/PolitieHM.

Twitteren tijdens evenementen

Politie Hollands Midden zal voor de tweede keer gedurende een grootschalig evenement twitteren. Het eerste evenement dat kon worden gevolgd via Twitter was Leidens Ontzet. Dit is positief ervaren en daarom wordt het nu ook bij kaarsjesavond ingezet. Sinds 2008 heeft het korps Hollands Midden een eigen Twitteraccount. Twitter wordt gevuld met nieuws- en opsporingsberichten en het korps reageert op vragen van Twitteraars.

Twitter of bel

Heeft u een algemene vraag dan kunt u deze vraag uiteraard via Twitter stellen. Wilt u echter direct in contact treden met de politie of een melding doen, bel dan met de politie. Heeft u met spoed politie nodig, bel 112. Kan het even wachten, dan kunt u bellen naar 0900-8844 (lokaal tarief).


Leiden Man na aantreffen stroomstootwapen aangehouden
De politie heeft donderdagmiddag, 9 december, een 26-jarige Rotterdammer aangehouden voor het in het bezit hebben van een stroomstootwapen. De politie had de Rotterdammer en twee andere inzittenden van een auto op de Rijnsburgerweg gecontroleerd omdat hun auto op een invalidenparkeerplaats gecontroleerd. Bij de Rotterdammer werd een telefoon aangetroffen welke volgens hem kapot was. Uit nader onderzoek bleek dat de telefoon een stroomstootwapen betrof. Het wapen is in beslaggenomen.

---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326