Gemeente Utrecht

Zwembad De Kwakel blijft voorlopig gesloten

Zwembad De Kwakel blijft voorlopig gesloten voor nader onderzoek. De onderzoeken die tot nu toe gedaan zijn, hebben nog geen duidelijke oorzaak opgeleverd van de huidirritatie bij bezoekers en zweminstructeurs. Vandaag zijn opnieuw watermonsters genomen. Deze worden geanalyseerd en begin volgende week besproken met provincie Utrecht, GG&GD, bedrijfsarts en dermatologen van het AMC. Ook wordt nogmaals gekeken naar alle verzamelde gegevens. Naar verwachting is op woensdag 15 december meer bekend over vervolgacties.

De gemeente heeft op donderdag 9 december de uitslagen gekregen van het onderzoek naar luchtkwaliteit. Er zijn in de luchtbehandelingskasten licht verhoogde hoeveelheden bacteriën gevonden. Artsen en specialisten geven echter aan dat deze bacteriën niet de veroorzakers kunnen zijn van de huidirritaties bij bezoekers en zweminstructeurs. Uit voorzorg heeft de gemeente de luchtbehandelingskasten wel chemisch laten reinigen.

Direct na de eerste klachten in november is de gemeente gestart met een grondig onderzoek naar de oorzaak. De uitslagen van de gedane testen (ook naar waterkwaliteit, installaties en het lesmateriaal) vertonen tot nu toe geen afwijkingen.




Gemeente Utrecht