Ingezonden persbericht


Den Haag, 10 december 2010

Gele kaart voor Haag Wonen

Illegale prostitutie, wietplantages, agressie en ernstige geluidsoverlast, zomaar wat zaken waar huurders van Haag Wonen tegenaan liepen in de afgelopen jaren. En dat moet afgelopen zijn, vindt PvdA-raadslid Gerard Verspuij.

In schriftelijke vragen stelt de PvdA de aanpak van dergelijke ernstige woonoverlast aan de orde. Gerard Verspuij: "Soms is het bij toeval dat wij van dit soort zaken horen, maar tegen die tijd staat de bewoners het water vaak al tot aan de lippen. Zij liggen er vaak nachten wakker van en ik vraag me dan af 'Waarom ligt er bij de verhuurder niemand wakker? Ook daar moet iemand zich dit aantrekken, en er iets aan doen!"

Ook in de media zijn berichten verschenen over deze problematiek. "Het is triest maar waar dat het uitmaakt dat de politiek zich ermee bemoeit en de krant erover schrijft. Opeens alles in beweging. Maar daar zou onze tussenkomst niet voor nodig moeten zijn.", aldus Verspuij.

Ook zijn partijgenoot en wethouder Volkshuisvesting Marnix Norder is het zat. "Dit zijn nou typisch zaken waar noch het stadsbestuur, noch de politiek zich mee zou moeten hoeven bemoeien. Corporaties moeten klachten van hun huurders aanhoren en aanpakken."

Verspuij hoopt dat de corporaties nu wakker worden geschud. "Als iedereen doet wat hij hoort te doen, dan kan dergelijke overlast meteen worden aangepakt. Bewoners wil ik vragen bij problemen vooral contact op te nemen met het Meld- en Steunpunt Woonoverlast. En als niets meer helpt met ons." Het Meld- en Steunpunt Woonoverlast is bereikbaar op telefoonnummer 14 070.