Ingezonden persbericht


Houten, 10 december 2010

NEW KIDS TURBO BREEKT OPENINGSRECORD
beste openingsdag van Nederlandse film

New Kids Turbo, de speelfilm van de razend populaire Brabantse hangjongeren uit Maaskantje, heeft op de eerste dag dat de film in de bioscoop te zien was, het omzetrecord verbroken van alle tot nu toe uitgebrachte Nederlandse films. Daarmee breekt New Kids Turbo het record van Komt Een Vrouw Bij De Dokter van regisseur Reinout Oerlemans en net als New Kids Turbo een film van Eyeworks.

New Kids Turbo trok op de eerste dag uitverkochte zalen met 31.723 bezoekers. Voor de komende periode worden extra voorstellingen ingelast om aan de vraag te kunnen voldoen. New Kids Turbo is in 90 bioscoopzalen te zien en dat aantal wordt snel uitgebreid.

Verhaal
De crisis heeft toegeslagen. Ook de hangjongeren Gerrie, Richard, Rikkert, Robbie en Barrie in het Brabantse dorpje Maaskantje zijn door misverstanden hun banen kwijtgeraakt. Zelfs nog erger, hun uitkeringen zijn stopgezet. Met slechts één logische oplossing, nergens meer voor betalen, loopt alles uit de hand. New Kids Turbo is een absurd verhaal met een belachelijk hoge grapdichtheid.

Fenomeen
In 2007 begon New Kids met korte internetfilmpjes. Twee jaar later kregen de heren hun eigen serie bij de TV zender Comedy Central. Door het grote succes van de serie zijn Steffen Haars, Flip van der Kuil, Huub Smit, Tim Haars en Wesley van Gaalen als New Kids bij het brede publiek doorgebroken.

New Kids Turbo wordt geproduceerd door Eyeworks Film & TV Drama (Komt Een vrouw Bij De Dokter, De Gelukkige Huisvrouw, Dik Trom) in samenwerking met Inspire Pictures, Dutch Media, Comedy Central en 100% Halal. --Einde bericht--