Ingezonden persbericht Medewerkers Accor Hotels bestormen trappenhuis

AMSTERDAM - Zestien etages. Ruim vijfhonderd treden. Medewerkers van Accor Hotels leefden zich vanmiddag tijdens de Climb for Life Traprace uit in het Novotel Amsterdam City in Amsterdam. En dat allemaal om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Cell Sorter, een geavanceerd apparaat voor het onderzoek naar kanker. Het resultaat mag er zijn: ruim 15.000 euro!

Ruim 85 medewerkers van Accor Hotels Nederland bekeken hun werkplek vandaag van een andere, sportieve kant. Het pas gerenoveerde hotel werd voor het goede doel bestormd door zijn eigen personeel. De opzet is om zo snel mogelijk per trap naar de bovenste verdieping te komen. 'Het klinkt eenvoudig maar het zijn zware hardloop omstandigheden, omdat er vrijwel permanent sprake is van stijgen 'aldus Food & Beverage manager Fieke van Overbeek 'maar iedere stap brengt ons letterlijk dichterbij de Cell Sorter en dat motiveert enorm'. Haar collega Linda van Beek is het daar helemaal mee eens 'traplopen is nog nooit zo leuk geweest!'.

Stichting Climb for Life organiseert traploop wedstrijden met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek in de Daniel den Hoed. Dit ziekenhuis behoort tot de 20 beste kanker onderzoeksinstituten ter wereld. Momenteel is de Cell Sorter, een geavanceerd apparaat om kanker-stamcellen te labellen en te sorteren, aan vervanging toe. Climb for Life wil dat bedrag dit jaar bijeenbrengen.

Climb for Life bestaat uit negen enthousiaste mannen die willen bijdragen aan een concreet doel ten behoeve van onderzoek naar kanker. Geheel belangeloos zetten zij zich het hele jaar in voor de Daniel den Hoed. Iedere cent komt dan ook ten goede aan de Cell Sorter.

Dat het behalen van de bovenste verdieping een mooie prestatie is, spreekt voor zich, maar belangrijker dan deze sportieve gedachte is een substantiële bijdrage te leveren aan het onderzoek naar kanker. Samen met collega's in actie voor het goede doel geeft voldoening en veel plezier, en is een prima manier van teambuilding. Volgens organisator Fernand Molenschot zijn de trapraces dan ook 'Een unieke ervaring waar enorm veel positieve energie vanuit gaat!'.


---


Noot voor de redactie/