Mensenrechtentulp verpakt in mini choreografie van Mirella Simoncini


DEN HAAG, 20101121 -- Minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) reikt op vrijdag 10 december 2010, Internationale Mensenrechtendag, de Mensenrechtentulp uit op het ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor de uitreiking is Mirella Simoncini gevraagd een solo te creëren waarbij het bronzen beeldje van de tulp wordt gepresenteerd.

De Nederlandse regering reikt de prijs uit aan een man of vrouw die uitzonderlijke moed heeft getoond bij het beschermen en bevorderen van de rechten van zijn of haar medeburgers. De Mensenrechtentulp 2010 gaat naar Bertha Oliva de Nativi uit Honduras.
Zij krijgt de prijs voor haar jarenlange inzet en strijd voor achtergebleven familieleden van mensen die tussen 1979 en 1989 verdwenen in Honduras. Na de arrestatie en verdwijning van haar echtgenoot groeide Bertha Oliva uit tot een symbool van verzet tegen de verdwijningen in geheel Midden-Amerika.

De presentatie wordt mogelijk gemaakt via het support programma voor jonge professionals van Balletschool Mabel Alter (Den Haag) waarbij dansers o.a. een beurs kunnen ontvangen. De door Simoncini gemaakte choreografie wordt gedanst door: Marta Tkaczyk (Dance Works Rotterdam).

Balletschool Mabel Alter Den Haag





ingezonden persbericht