Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 09-12-2010

Televisie
POLITIE PARAMARIBO
Uitzending vrijdag 10 december
Nederland 1 - 22.25 uur

BURENRUZIES IN BROEIERIG PARAMARIBO

De politie van Paramaribo moet de gemoederen van een aantal buren proberen te sussen in de broeierige hoofdstad van Suriname.

Een groot aantal koeien is de erfgrens overgestoken en doet zich te goed aan de nieuwe aanplantingen van de buurvrouw. De vrouw is hier totaal niet van gediend, het is al de zoveelste keer dat de kudde vrij rondloopt en haar tuin vernielt. Ze gaat daarom op hoge poten verhaal halen bij haar buren, de eigenaars van de koeien. Maar die zijn niet gediend van haar gescheld en geschreeuw. Het surveillance team moet tussenbeide komen om de gemoederen tot bedaren te brengen. De eigenaar is verbaasd over alle ophef. "De koeien hebben wat fout gedaan en wij niet!"

In een van de andere straten loopt een burenruzie flink uit de hand. De eigenaar van een meubelzaak probeert de straat netjes te houden en verricht dus veel werkzaamheden aan de straat en het trottoir. Zijn buurman is hier niet van gediend. De meubelmaker komt in zijn ogen veel te dicht op zijn erf. Vanuit zijn deuropening laat hij dan ook in niet mis te verstane bewoordingen weten daar niet blij mee te zijn. De buurman blijkt de meubelmaker al veel vaker te hebben uitgescholden en bovendien bedreigd en deze keer is het helemaal raak als hij een enorme houweel erbij pakt. Het team van POLITIE PARAMARIBO moet dan ook een gehele eenheid inzetten om de kemphanen uit elkaar te krijgen.

POLITIE PARAMARIBO is een zesdelige serie over het werk van de politie in de Surinaamse hoofdstad Paramaribo. Met 300.000 inwoners is de stad vergelijkbaar met Utrecht. In Paramaribo zijn inbraken, hardrijders en buurtruzies dan ook aan de orde van de dag, maar de aanpak is toch ietsje anders dan die in Nederland...

Meer informatie over POLITIE PARAMARIBO is te vinden op www.tros.nl/politieparamaribo



Ingezonden persbericht