Gemeente Brummen


Feestelijke opening Leuvenschepad: loopt u mee?

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-11-2010)

Op zaterdag 11 december 2010 vindt in Leuvenheim de feestelijke opening plaats van het eerste Klompenpad in de gemeente Brummen: het Leuvenschepad. Wethouder Louke van Wensveen opent samen met directeur A. Vriend van Landschapsbeheer Gelderland het nieuwe tienkilometerlange wandelpad. Dit pad gaat door uiterwaarden, langs boerenerven en fraaie landgoederen in het buitengebied van Leuvenheim.

De opening van het Leuvenschepad vindt plaats om 10.30 uur in het Buurthuis aan de Arnhemsestraat 117 in Leuvenheim. Onderdeel van de opening is onder meer een optreden van linedancers. Uiteraard wordt het informatiebord bij het Buurthuis onthuld en kan men een deel van het Klompenpad lopen. Iedereen is van harte welkom. Dus klompen aan, rugzak op en gaan!

Het Leuvenschepad is ontwikkeld door Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Brummen in samenwerking met diverse particuliere grondeigenaren en enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Brummen. Het Leuvenschepad is het 31-ste Klompenpad in Nederland en maakt deel uit van een landelijk routenetwerk van Klompenpaden.

Klompenpaden worden ontwikkeld door Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Erfgoed Utrecht in de provincie Gelderland en Utrecht. Samen met de streek ontwikkelen ze routes waar historische paadjes in ere worden hersteld en boerenland wordt opengesteld. Door het proces met de lokale gemeenschap op te pakken wordt de leefbaarheid vergroot. Bovendien wordt de lokale economie versterkt door aan te sluiten bij lokale initiatieven als landwinkels, horeca en kamperen bij de boer. Doordat bewoners zo intensief betrokken zijn bij de realisatie van het pad, is het niet moeilijk om mensen te vinden die na realisatie van het pad regelmatig de route willen nalopen, schoonhouden en onderhouden.

De brochure van het Leuvenschepad is te koop bij de VVVs in de omgeving. De route is in beide richtingen gemarkeerd met blauwe klompjes. Alle Klompenpaden zijn verboden voor honden in verband met verstoring van vee en wild. Waar de route gebruik maakt van bestaande paden gelden uiteraard de heersende regels. Meer informatie over de Klompenpaden is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl en www.klompenpaden.nl.

Het Leuvenschepad is mede mogelijk gemaakt dankzij een financiële bijdrage van de provincie Gelderland, de gemeente Brummen en de Nationale Postcode Loterij.