NCRV

Dokument Junior (1)

Ingezonden door NCRV op 30 november, 2010 - 14:44 Uitzenddatum:
zaterdag, 11 december, 2010 - 13:00
Zender:
Z@pp

Dokument Junior, de documentairerubriek van de NCRV voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar, komt vanaf het najaar van 2010 op ZAPP met een nieuwe reeks afleveringen, getiteld: Ik kan niet kiezen.

In de serie Ik kan niet kiezen staan keuzes van kinderen centraal. Sommige keuzes zijn ingrijpend. Voor wie moet je kiezen als je ouders scheiden? En wat moet je doen als je tot over je oren verliefd bent op twee jongens in de klas? Of als je ouders aan jou de keuze laten of je een hoofddoek wilt dragen? Ik kan niet kiezen toont kinderen in een turbulente periode van hun bestaan, in de tijd waarin ze zelf leren kiezen. Ik kan niet kiezen toont de wereld van het moderne kind: spontaan, energiek, onzeker en soms beangstigend, maar altijd verrassend en inspirerend.

Een jurk voor Anuschka
De vader van de 9-jarige Anuschka wil trouwen met zijn vriendin Kitty. Anuschka mag bruidsmeisje zijn en droomt van een schitterende jurk. Maar een bruiloft kost veel geld en dat is er niet. Ze moeten nu al naar de voedselbank om de eindjes aan elkaar te knopen. De vraag is dan ook of de jurk van Anuschka er ooit zal komen.

Azza
Met een Nederlandse moeder en een Egyptische vader leeft Azza (12) tussen twee culturen. Ze zit op een Islamitische basisschool, waar meisjes apart van de jongens les krijgen en lange jurken en hoofddoeken dragen. Na de zomer gaat ze naar het lyceum, waar die kleding niet vanzelfsprekend is. Wat doet ze: blijft ze de cultuur van haar vader trouw of gaat de hoofddoek af?

Leven tussen twee huizen: Merel
De ouders van Merel (13) zijn al heel lang uit elkaar. Nu heeft haar moeder een nieuwe vriend en heeft ze er een halfzusje bij. Ze mag van haar ouders zelf kiezen bij wie ze wil wonen, maar dat vindt ze nou juist zo moeilijk. Het lijkt dan net of ze moet zeggen wie ze het aardigst vindt.

Ik ben een meisje!
Joppe is een mooi meisje van 14 jaar. Ze heeft een oogje op Brian. Maar wat Brian nog niet weet, is dat ze eigenlijk een jongen is. Joppe en haar vriendinnen weten het zeker: ze is gewoon een meisje. Een meisje dat per ongeluk in een jongenslijf gevangen zit. Maar ja, hoe vraag je dan verkering aan een jongen als Brian? Zou hij het snappen? En wat is het goede moment om het te vertellen?
Programma:
Dokument Junior
Website:
Dokument Junior
Meer informatie:

NCRV Communictie, Debora de Groot: debora.degroot@ncrv.nl, tel 035-6719452

* ""