Ingezonden persbericht


Persbericht Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome

Ernst & Bobbie verlichten Kerstjumbo van Aviodrome

Lelystad, 2 december 2010 - Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome is al weken bezig met het aanbrengen van de honderden lampjes op de Jumbojet, die vanaf 11 december elke avond voor een bijzonder gezicht in Flevoland gaat zorgen. Ernst & Bobbie, bekend van de Nederlandse kinderserie Ernst, Bobbie en de rest, zijn op zaterdagavond 11 december aanwezig bij de Aviodrome op de luchthaven Lelystad om deze blikvanger te onthullen.

Kerstjumbo
Het is dit jaar de derde editie van de Kerstjumbo, waarbij de Boeing 747 Jumbojet van de Aviodrome in de kerstverlichting wordt gezet. Naast de onthulling van de Kerstjumbo is er tijdens dit unieke evenement van alles te doen. Er is een sfeervolle kerstmarkt en het gospelkoor Manna zal kerstliederen ten gehore brengen. In de kerstloterij kunnen mooie prijzen gewonnen worden, zoals entreekaarten voor de musical Soldaat van Oranje, waarin een Dakota van de Aviodrome een belangrijke rol speelt. Bezoekers kunnen genieten van typische winterse drankjes en gerechten waaronder erwtensoep, glühwein en warme chocolademelk. Rond 19.00 uur zullen Ernst & Bobbie met een speciale show de Jumbo-kerstverlichting ontsteken. Daarna is er een spectaculaire lichtshow op muziek en starten enkele vliegtuigen hun motoren!

Gouden Stuiver
Ernst, Bobbie en de rest is een Nederlandse kinderserie over de twee vrienden Ernst en Bobbie, die samen vele avonturen beleven. In 2002 is de serie bekroond met de Gouden Stuiver. De serie is geschreven door de Hagenaren Erik van Trommel (Ernst) en Gert-Jan van den Ende (Bobbie), die tevens de hoofdrollen spelen. Naast de televisieserie treden Van Trommel en Van den Ende ook op met een hun eigen theatervoorstelling en hebben ze reeds twee films gemaakt.

Gratis entree
Vanaf 17.00 uur is iedereen op deze zaterdag 11 december van harte welkom bij de Aviodrome. Zowel parkeren als toegang tot de Aviodrome is op zaterdagavond gratis; de museumexpositie is wel gesloten. Er worden deze avond maximaal 2500 bezoekers toegelaten tot het park, dus aangeraden wordt op tijd te komen. De Kerstjumbo zal na 11 december dagelijks vanaf zonsondergang verlicht zijn. Het Nationaal Luchtvaart-Themapark Aviodrome bevindt zich aan de Pelikaanweg 50 op de Luchthaven Lelystad. Het familieluchtvaartpark is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, met uitzondering van eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Kijk voor meer informatie op www.aviodrome.nl of bel met 0320-289 840.