Kom naar de publieksdag Open Mind


De publieksdag rondom psychische gezondheid

AMSTERDAM, 20101119 -- Heeft u vragen aan deskundigen over antidepressiva? Gaat u graag met anderen in discussie over de dilemma's rond hulp bij zelfdoding in de psychiatrie? Wilt u weten hoe u uw ervaringen met psychische problemen kunt inzetten om anderen te helpen? Of wilt u ervaren hoe stigmatisering in de psychiatrie werkt? Dan mag u de Publieksdag Open Mind 2010 niet missen.

De publieksdag vindt plaats op zaterdag 11 december 2010 van 09.00-16.00 uur in de Amsterdam RAI. Op de publieksdag is iedereen welkom die vanuit ervaring, werk of anderszins geïnteresseerd is in psychische gezondheid en psychische ziekten.

Wat staat er op het programma?
* Optreden van cabaretier Mike Boddé, die begin jaren negentig met een depressie kampte en daar het boek 'De Pil' over schreef.
* Zes minisymposia over: behandelvormen, beeldvorming en stigma, praten over hulp bij zelfdoding, het belang van ervaringsdeskundigheid, collectieve preventie en rehabilitatie.
* Workshops: cognitieve fitness, mindfulness, lachworkshop.
* Films: 'At least it should have some bubbles', 'DRUK' en 'Verloren jaren'.
* Theater: scènes uit de voorstelling 'Veronika besluit te sterven'.
* Gesprekken voeren met ervaringsdeskundigen in de 'Mensenbieb'.
* Informatiemarkt en kunstuitleen.

In uitnodigingsflyer vindt u het volledige programma met sprekers.

Inschrijven
Op de website http://www.psychischegezondheid.nl/openmind vindt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.
Entreekosten bedragen 12,50 euro per persoon.

Waarom is 'Open Mind' zo belangrijk?
Met deze dag willen we bezoekers informeren over actuele thema's in de psychiatrie. Maar ook over de laatste stand van zaken rondom het voorkomen, behandelen en leren omgaan met psychische ziekten. We willen een bijdrage leveren aan het doorbreken van taboe op psychische problemen. Dit doen we door 'open minded' over psychische problemen te zijn. De publieksdag Open Mind wordt georganiseerd door het Fonds Psychische Gezondheid, de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), ZonMw en het Landelijk Platform GGz (LPGGz).

Open Mind





Ingezonden persbericht