Rijksvoorlichtingsdienst

Prins van Oranje en Prinses Màxima aanwezig bij jubileumvoorstelling Hofplein Rotterdam

Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje en Prinses Máxima der Nederlanden zijn zondagmiddag 12 december aanwezig bij de jubileumvoorstelling 'De Verjaardag van Koning Lodewijk de Enige' in het theater van Hofplein Rotterdam. De voorstelling wordt gehouden ter gelegenheid van de viering van het 25-jarig bestaan.

Hofplein Rotterdam is de verzamelnaam voor een theater, de Jeugdtheaterschool Hofplein, De MBO Theaterschool, De Theaterhavo/vwo en De Acteerschool Rotterdam. In het theater zijn jaarlijks voorstellingen voor jongeren en volwassenen te zien. Op de Jeugdtheaterschool volgen ruim 4.000 leerlingen van 6 - 26 jaar dagelijks een vrijetijdsopleiding in zang, dans en spel. De school beschikt hiervoor over meerdere leslocaties in Zuidwest-Nederland. De MBO Theaterschool en De Theaterhavo/vwo bieden leerlingen beroepsopleidingen in de theater-wereld. Via De Acteerschool Rotterdam kan op HBO-niveau een acteeropleiding gevolgd worden.

De jubileumvoorstelling is geschreven door kinderboekenschrijver Koos Meinderts. Het verhaal gaat over de viering van de verjaardag van Koning Lodewijk de Enige die 25 jaar wordt. Spelers zijn leerlingen van de Jeugdtheaterschool Hofplein en studenten van de MBO Theaterschool.

Noot voor redacties (