KRO

Boer zoekt Vrouw gaat verder: Yvon brengt de brieven langs de boeren (+ ALGEMENE INHOUD PER AFLEVERING

Uitzenddatum: 12/12/2010

Veelbelovende start vijfde seizoen Boer zoekt Vrouw

Op 5 september zagen 3,5 miljoen mensen hoe elf boeren en één boerin zich aan Nederland voorstelden, in de hoop via Boer zoekt Vrouw de ware liefde te vinden. Dit was niet alleen de best bekeken kick-off ooit, maar het leverde ook een recordaantal brieven op. In totaal bereikten 2354 brieven de redactie van het KRO-programma. Van al deze brieven waren er maar liefst 1029 bestemd voor één boer - ook een record. Wie van hen heeft zoveel harten sneller doen kloppen? Zondag 12 december weten we het, dan gaat presentatrice Yvon Jaspers met de post langs bij Adriaan, Annemarie, Frank, Gerhard, Gijsbert, Marcel, Maurits, Pieter en de drie broers Hans, Martin en Gradus.

De één krijgt een bescheiden stapeltje, de ander een paar tassen vol. Voor de vijf boeren die de meeste brieven hebben gekregen, breekt vandaag een spannende tijd aan. Zij worden in de komende periode wekelijks gevolgd in hun zoektocht naar de ware liefde. De andere boeren rapen hun moed bijeen en zullen zelf een afspraakje moeten regelen. De website www.kro.nl/boerzoektvrouw volgt dit seizoen voor het eerst één van hen intensief: twee keer per week verschijnt een nieuw filmpje op de site van deze boer en zijn datingavonturen.

Natuurlijk biedt de website ook weer wekelijks previews en exclusieve verhalen van de boeren en hun vrouwen. Nieuw dit jaar is de speciale fanfunctie: Wie zich aanmeldt als fan in de BzV-community kan genieten van extra content zoals eerdere previews en exclusief bonusmateriaal, maar krijgt ook de mogelijkheid om vragen in te sturen voor de boeren en vrouwen. Ook is er een wekelijkse verloting onder de fans. Echte fans kunnen dit jaar bovendien hun eigen Hyves-profiel pimpen met een Boer zoekt Vrouw look of een Boer zoekt Vrouw-quizgadget.

Boer zoekt Vrouw per aflevering (specifieke afleveringsberichten volgen)

5 september, aflevering 1 (kick off):
In deze eerste aflevering stelden elf spiksplinternieuwe boeren en één boerin zich aan Nederland voor, in de hoop het boerenleven spoedig te kunnen opleuken met ontelbare romantische wandelingen, zwoele zomeravonden en vooral: de liefde van hun leven. Die éne. Om mee te lachen en te huilen, of soms te mesten en te melken. Die éne, die niet vies is van varkens, prikkend hooi, verse eitjes, vroeg opstaan en frisse lucht. Of toch wel, maar desondanks als een blok valt voor één van de boeren uit Boer zoekt Vrouw. En dat bovendien middels een leuke, persoonlijke mail of brief aan hem liet weten.

12 december, aflevering 2:
Vanavond wordt duidelijk welke boeren met hun oproep in september de meeste harten sneller deden kloppen. Eén ding is zeker: er is massaal gereageerd! Maar op wie? Zondagavond brengt Yvon Jaspers de brieven bij de boeren. De één krijgt een bescheiden stapeltje, de ander een paar tassen vol. Voor de vijf boeren die de meeste brieven hebben, breekt een spannende tijd aan. Zij worden in de komende periode wekelijks gevolgd in hun zoektocht naar de ware liefde. De andere vijf rapen hun moed bijeen en zullen zelf een afspraakje moeten regelen. Eén van hen wordt door de KRO gevolgd, zijn datingbelevenissen zijn twee keer per week op de website te zien. Maar ook de andere boeren blijven gevolgd worden, zij komen aan het eind van de serie terug om te vertellen wat zij met hun brieven hebben gedaan en natuurlijk, waartoe dat heeft geleid.

19 december, aflevering 3:
De speeddates! De vijf boeren ontmoeten ieder hun tien favorieten. Een prachtig kasteel in het midden van het land is deze dag het decor van die ontmoeting en Yvon Jaspers is de gastvrouw. De boeren ontvangen hun dates hier voor korte kennismakingsgesprekjes van maximaal vijf minuten. Het is een spannende en enerverende dag, waarbij zowel bij de boeren als bij de vrouwen de zenuwen door de keel gieren. Hoe ziet de boer er in het echt uit? De brieven vielen op, maar hoe zijn de schrijfsters in werkelijkheid? Op het eind van de dag moeten de boeren een keuze maken. Met welke vijf gaan zij verder?

26 december, aflevering 4:
In deze aflevering neemt de boer zijn vijf favorieten mee uit. Door samen dingen te doen, krijgen ze de kans om elkaar beter te leren kennen. Aan het eind van deze aflevering komt Yvon met de wederkerende, lastige vraag: wie gaat er mee naar de volgende aflevering en wie valt er af. Iedere boer neemt in deze aflevering afscheid van twee dates. Drie blijven over!

2 januari, aflevering 5:
Yvon zoekt de boeren op tijdens hun voorbereiding op de logeerpartij thuis. Maar ook de vrouwen bereiden zich voor op een logeerpartij van een week op de boerderij. De boeren hebben er, naast het dagelijkse werk, een klus bij: het huis moet worden ingericht voor drie logees. Elke boer krijgt in deze aflevering drie vrouwen over de vloer. Hoe reageren zij op het dagelijks bestaan van het boerenbedrijf? Leert de boer meteen de ware aard van zijn vrouwen kennen? Slaat de concurrentie onder de vrouwen toe, of vindt er juist een verbroedering plaats?

9 januari, aflevering 6:
De vrouwen verkennen de plek van de boer en maken kennis met zijn familie. Het wordt hun eerste dag op de boerderij en ze zullen in sommige gevallen meteen de mouwen moeten opstropen. Hoe bevalt het ze? Valt hij mee of tegen?

16 januari, aflevering 7:
Zijn de vrouwen al een beetje gewend? De eerste dag was nog een beetje kennismaken, vandaag zullen ze echt `aan de bak moeten'. En hoe is het voor de boer om ineens met drie vrouwelijke logés rekening te houden? Op het eind van deze dag komt Yvon Jaspers weer langs. Hoe leuk ze alle drie misschien ook zijn, één vrouw moet vanavond alweer haar koffers pakken. Hoe moeilijk is het voor de boeren om te kiezen? Wordt de keuze lastiger naarmate ze de vrouwen beter leren kennen? Aan het eind van deze aflevering zijn er twee vrouwen per boer over.

23 en 30 januari, aflevering 8 en 9;
In deze twee afleveringen leren we de twee vrouwen steeds beter kennen. Zij zijn de twee favorieten van hun boer, maar uiteindelijk zal er maar eentje overblijven. De vrouwen hebben kennisgemaakt met familie en vrienden en raken steeds meer bij het leven van hun boer betrokken. Hoe bevalt het boerenleven? En vinden ze hun favoriete boer nog net zo aantrekkelijk en leuk als in het begin? En hoe zit het met de boer? Heeft hij stiekem al een keuze gemaakt of twijfelt hij erg?

6 februari, aflevering 10:
Vandaag is het de dag des oordeels. Yvon komt langs en de boer komt er niet onderuit: hij moet kiezen. Er mag maar 1 vrouw mee op reis, wie gaat er mee en wie wordt het net niet? Weet hij een weloverwogen keuze te maken? Wie wordt zijn favoriete vrouw? Met welke vrouw gaat hij een romantisch reisje maken?

13 februari, aflevering 11:
De boer heeft gekozen. Hij gaat met de dame van zijn keuze op reis: een weekendje weg naar een Europese stad. Maar voor vertrek gaat hij kennismaken met háár omgeving: familie, vrienden. Dan ontmoeten de vijf boeren en hun kersverse vriendinnen elkaar voor het eerst als koppel, en geeft Yvon ze een envelop met de bestemming van hun romantische trip naar érgens in Europa.

20 februari, aflevering 12: In vijf Europese steden lopen vijf koppels rond. Lopen ze gearmd of liever met wat afstand er tussen? Ontstaat er echt liefde? We zien de vijf boeren met hun gekozen vrouw tijdens een al dan niet liefdevol weekendje in een uitdagende Europese stad.

27 februari, aflevering 13, de reünie:
Het vijfde seizoen van Boer zoekt Vrouw eindigt vanavond met een terugblik en een conclusie: heeft hij haar gevonden of toch niet? Ook met de boeren die niet door de camera's werden gevolgd, wordt teruggeblikt. Zijn zij ook echt aan de slag gegaan met hun brieven? En hebben zij uiteindelijk hun ideale vrouwen gevonden? De twaalf boeren én hun eventuele partners komen samen om elkaar, Yvon en de kijker te vertellen hoe het nu met ze gaat. De ultieme reünie van de boeren uit de vijfde serie van `Boer zoekt Vrouw'.

Boer zoekt Vrouw, vanaf 12 december 2010 tot en met 27 februari 2011, elke zondag om 20.20 uur bij de KRO op Nederland 1

!!