Ministerie van Defensie

Campagne "Dagboek van onze Helden" van start

30 november 2010, 16.36 uur

Vandaag vindt de aftrap plaats van de campagne voor de documentairereeks "Dagboek van onze Helden". Op verschillende locaties in Nederlands zijn billboards voorzien van posters met daarop de aankondiging van de serie. Vanaf 12 december is het programma elke zondag en maandag om 21.00 uur te zien op National Geographic.

De serie is een vervolg op de succesvolle internetdocumentaire, afgelopen zomer op internet. Nederlandse militairen op uitzending in Afghanistan legden met een videocamera hun belevenissen vast. Deze beelden werden in dagboekvorm vertoond op de internetsite van de Telegraaf.

Unieke beelden

Vanwege het grote succes van deze productie heeft National Geographic besloten een vervolg te maken. In zes afleveringen wordt de kijker door middel van unieke beelden meegenomen in de wereld van de krijgsmacht op missie. Zo gaan de camera`s mee met mariniers op patrouille in het conflictgebied en ziet de kijker hoe bommen onschadelijk worden gemaakt. Daarnaast filmt een jonge vrouwelijke militair haar patrouilles in een Bushmaster.