Gemeente Rotterdam

tweedaagse kerstmarkt in rotterdam

Op de 12e van de 12e om 12.12 uur ontsteekt Wethouder Schrijer de kerstverlichting

02 december 2010 | rotterdam | persbericht

Op zondag 12 december om 12.12 uur opent Wethouder Schrijer de tweedaagse kerstmarkt op de Binnenrotte in het centrum van Rotterdam. Op deze kerstmarkt kan geshopt worden voor de kerst. Van kerstcadeaus, kerstbomen en kerstdecoratie tot kerstondergoed. Bezoekers kunnen genieten van glühwein, oud Hollandse poffertjes, oliebollen of andere versnaperingen en worden betoverd door de gezellige kerstsfeer.

Door het ontsteken van de kerstverlichting in de kerstbomen op deze speciale kerstmarkt opent wethouder Dominic Schrijer (werk, sociale zaken en stedelijke economie) de Rotterdamse kerstmarkt. De kerstmarkt is geopend op zondag 12 december van 12.12 uur tot 20.00 uur en op maandag 13 december van 10.00 tot 17.00 uur. Zo'n 80 kramen staan twee dagen lang aan de Binnenrotte in het Rotterdamse centrum borg voor een knusse kerstmarkt met tal van attracties.

Stal met levende dieren
Natuurlijk is de Kerstman zelf ook op de markt. Hij bezoekt de kerstmarkt op zondag van 12.00 uur tot 20.00 uur en op maandag van 10.00 tot 17.00 uur. De kerststal ontbreekt op deze markt niet. Een ezel, een pony, geiten en schapen lopen rond in de kerststal terwijl er sfeervolle kerstmuziek klinkt. Als de kinderen de kerststal bezoeken of donuts versieren in de kersttent, kunnen de ouders rustig kerstinkopen doen.

Op de foto met Kerstman
Kinderen tot 14 jaar mogen met de Kerstman op de foto. Hiervoor rekent de fotograaf een speciaal kersttarief van één euro! Volwassenen kunnen natuurlijk ook hun ontmoeting met de kerstman vereeuwigen, maar zij betalen de normale prijs. De kerstband speelt oude bekende kerstliedjes als I'm Dreaming of a White Christmas, Jingle Bells, Let it Snow en nog veel meer. U ziet en hoort het allemaal op de kerstmarkt in Rotterdam-centrum. Meer informatie over de kerstmarkt is te vinden op www.kerstmarktinrotterdam.nl

Kerstmarkt in Rotterdam