Gemeente Zutphen

vanaf 12 december meer busvervoer in de Achterhoek met Arriva

Arriva wordt nieuwe vervoerder

Met ingang van zondag 12 december verzorgt Arriva het busvervoer in de Achterhoek. De dienstverlening wordt op een aantal verbindingen fors uitgebreid. Zo gaat de bus naar bedrijventerrein de Mars (nieuw lijnnumer: lijn 84) vaker rijden en gaat de stadsbus (lijn 80) 's avonds tot 21 uur en op zondag ieder half uur rijden. De Beverbus blijft ongewijzigd. Het nieuwe busboekje (incl. de treintijden Syntus) is te koop bij de bekende voorverkoopadressen (EUR 2,50) of kijk op www.arriva.nl.

De belangrijkste wijzigingen voor gemeente Zutphen zijn:

Lijn 80 Zutphen Station - Warnsveld GGNet

o Op maandag t/m vrijdag wordt de ½ uurdienst verlengd tot 21:00 uur (lijn 80 is nu tot 19:00 uur een ½ uurdienst)
o De ritten naar de Mars gaan rijden onder lijnnummer 84. o Ook op zaterdag wordt de ½ uurdienst verlengd tot 21:00 uur (lijn 80 is nu tot 18:00 uur een ½ uurdienst)
o Op zondag wordt de huidige uurdienst uitgebreid tot een ½ uurdienst tussen 11:00 en 21:00 uur.

Lijn 82 Zutphen - Steenderen - Doetinchem

o Op maandag t/m vrijdag wordt het aantal ritten overdag uitgebreid zodat een regelmatige uurdienst ontstaat.
o In de avonduren op maandag t/m vrijdag en op zaterdag de gehele dag zijn er tot nu toe geen ritten. Vanaf 12 december komt er een uurdienst:

- op maandag t/m vrijdag een uurdienst 's avonds tot 23:00 uur
- op zaterdag een uurdienst van 8:00 tot 23:00 uur De extra ritten wordt uitgevoerd met een 8-persoons bus.

Lijn 83 Zutphen - Vorden

o Dit lijnnummer vervalt. De ritten van lijn 83 rijden voortaan onder lijnnummer 51.

Lijn 84 Zutphen - de Mars

o De bediening naar de Mars (nu een enkele rit van lijn 80), wordt op maandag t/m zaterdag overdag uitgebreid tot een regelmatige uurdienst. De lijn gaat rijden als lijn 84. De route gaat niet meer via de Deventerweg, maar via de Havenstraat - Pollaan. Haltes komen er bij de Woonboulevard en bij de Pollaan.
o Op vrijdag zijn er ook (koop)avondritten.

Buurtbus lijn 193 Zutphen - Wichmond - Vorden

o Van deze buurtbuslijn blijft de dienstregeling ongewijzigd. Wel wordt het aantal reismogelijkheden uitgebreid door de inzet van een belbus. De belbus biedt alleen reismogelijkheden op die momenten dat de buurtbus niet rijdt, dus avonds (tot 23:00 uur), zaterdags (van 8:00 - 23:00 uur) en zondags (10:00 - 23:00 uur). Tot uiterlijk een uur voor vertrek kan de belbus worden gereserveerd via 0900-1961 (EUR 0,10/min). De belbus rijdt alleen als er reizigers zijn die zich aanmelden. Zijn er geen ritaanvragen, dan rijdt de belbus niet. De belbus wordt gereden met een 8-persoonsbus.