ProRail

Persbericht

06-12-2010

Meer treinverkeer in het Noorden

De verkeerssituatie op het spoor in een deel van Friesland en Groningen wijzigt met ingang van 12 december: Arriva zet extra treinen in op een aantal trajecten. Reden voor ProRail om omwonenden er nog eens op te wijzen niet op basis van gewoonte overwegen over te steken, maar altijd goed op te letten.

Tussen Groningen en Roodeschool gaan elk half uur treinen rijden. Tussen Leeuwarden en Zuidhorn rijden de sneltreinen straks ook âs avonds en op zondag. Tussen Leeuwarden en Sneek gaan drie treinen per uur rijden in plaats van twee. Tussen Leeuwarden en Groningen rijden de sneltreinen ook âs avonds en op zondag.

Brief

ProRail heeft daarom omwonenden van spoorwegovergangen zonder spoorbomen, overwegbellen en/of verkeerslichten aan deze spoorlijnen per brief aangeschreven. De ervaring leert dat sommige mensen die in de omgeving van het spoor wonen de overwegen oversteken vanuit een zekere gewoonte. ProRail grijpt de wijziging in de dienstregeling aan om deze mensen nog eens te attenderen op het belang van goed uitkijken bij overwegen. Overigens kan buiten de dienstregeling om het treinverkeer altijd afwijken vanwege vertraging of omdat er ook werk- en goederentreinen gebruikmaken van het spoor.

Scholen

ProRail gaat tevens de scholen in de omgeving van de spoorlijn benaderen met het verzoek om deze gewijzigde situatie ook onder de aandacht te brengen van hun leerlingen.