Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


beeld Anna Blamansingel

---

Onthulling beeld Anna Blamansingel


6 december 2010

De schrijverswijk Venserpolder is op 12 december een beeld rijker. Dan onthult wethouder Carolien Gehrels het beeld `Het Geheim en het Bewijs'. Kunstenares Wendela Gevers Deynoot maakte het standbeeld, dat direct geïnspireerd is op het werk van Anna Blaman. Iedereen is welkom bij de onthulling van het beeld zondag 1om 14 uur op de kruising van de Anna Blamansingel en het Abcouderpad.

Anna Blaman leefde van 1905 tot 1960, was een gepassioneerd schrijver en publiceerde romans, verhalen, essays en gedichten, waarin met een beeldend taalgebruik de diepe betekenissen van al het menselijke worden onderzocht.

Kunstenaar Wendela Gevers Deynoot is vooral bekend door haar monumentale beelden in de openbare ruimte die verwijzen naar betekenissen van plaats en tijd en leven. De beelden kenmerken zich door eenvoud en abstractie, herkenbaarheid en humor. Behalve in Amsterdam staat haar werk door het hele land zoals in Leiden het Schapenmonument en de Engelenpoort in Veenendaal.

Anton Berden nam het initiatief voor dit kunstproject, dat mogelijk wordt gemaakt binnen het wijkproject Bewonersinitiatieven Venserpolder. Als projectleider en stimulator zette hij zich in voor de realisatie van deze hommage aan Anna Blaman.
Uitnodiging

---