Gemeente Hoorn

Regiotaxi West-Friesland op 12 december van start

Vanaf zondag 12 december kunnen Wmo-clienten met een vervoervoorziening gebruik maken van Regiotaxi West-Friesland. Voor het Wmo-vervoer in West-Friesland is dit de opvolger van de OV-Taxi. Op vrijdag 10 december geven wethouder Elly Deutekom (gemeente Opmeer), wethouder Peter Westenberg (gemeente Hoorn) en wethouder Klaas Kok (gemeente Enkhuizen) samen met cliënten het startschot voor Regiotaxi West-Friesland.

Omdat de provincie stopt met de OV-Taxi, regelen de West-Friese gemeenten het Wmo-vervoer nu zelf. Hiervoor hebben de West-Friese gemeenten de Regiotaxi West-Friesland in het leven geroepen. Connexxion Taxi Services verzorgt het vervoer.

Veranderingen voor gebruikers Mensen met een Wmo-pas voor de OV-Taxi hebben een brief gekregen over de Regiotaxi West-Friesland. Bij die brief ontvingen zij ook een nieuwe taxipas en een informatiefolder. Cliënten die een taxirit willen reserveren kunnen dat doen via de website www.regiotaxiwestfriesland.nl of telefonisch via 088 6667000 (lokaal tarief).

Feestelijke start Op vrijdag 10 december is de symbolische start van de Regiotaxi West-Friesland. Wethouder Peter Westenberg, wethouder Elly Deutekom en wethouder Klaas Kok maken samen met enkele cliënten een proefrit in de Regiotaxi. Bij wooncentrum Avondlicht worden zij feestelijk onthaald. Aanwezigen kunnen ook een kijkje in de taxi nemen.